Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ο "πόλεμος" της Βαλτιμόρης, καλά κρατεί...



Με χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού κατάφερε η αστυνομία να διαλύσει τους διαδηλωτές στην Βαλτιμόρη που αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη.


Η αστυνομία έκανε χρήση καπνογόνων και σπρέι πιπεριού για να διαλύσει τους διαδηλωτές οι οποίοι αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία τέθηκε σε ισχύ στη Βαλτιμόρη στις 22:00 την Τρίτη (05:00 την Τετάρτη ώρα Ελλάδας), μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ



Η τοπική αστυνομία σε tweets που έκανε προκειμένου να ενημερώσει για την πορεία των επιχειρήσεών της, ανέφερε ότι «Οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού έναντι ενός επιθετικού πλήθους», τονίζοντας πως οι διαδηλωτές κινήθηκαν πρώτοι εναντίον των αστυνομικών.



Πολλά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του CNN, έκαναν λόγο για χρήση καπνογόνων από την αστυνομία.



Στην περιοχή βρέθηκαν χιλιάδες αστυνομικοί και άνδρες της Εθνοφρουράς, προκειμένου να ελέγξουν το πλήθος.



Η δήμαρχος Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ βρέθηκε εκεί λίγο πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση και προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.
 Όλα αυτά συμβαίνουν δύο ημέρες μετά την κηδεία του Φρέντι Γκρέι, ενός 25χρονου Αφροαμερικανού ο οποίος απεβίωσε ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση την 19η Απριλίου.



Η αστυνομία ανακοίνωσε πως στις ταραχές της Δευτέρας τραυματίσθηκαν 15 αστυνομικοί, οι έξι από τους οποίους σοβαρά.


Καταστήματα, φαρμακεία και ένα εμπορικό κέντρο λεηλατήθηκαν και ταραχοποιοί συγκρούσθηκαν με αστυνομικούς.



 Ήταν οι πιο βίαιες ταραχές που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ έπειτα από εκείνες στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.


 
(Φωτογραφίες από το usatoday.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg