Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Δεν συμμετέχει κανείς από τους συνεργάτες Βαρουφάκη στο Brussels Group


«Κουρεύονται» οι συνεργάτες Βαρουφάκη από τη διαπραγματευτική ομάδα

Καθολικός φαίνεται πως είναι ο εξοστρακισμός του Γιάνη Βαρουφάκη και της ομάδας του από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Μετά το ψαλίδισμα αρμοδιοτήτων του ίδιου του υπουργού από τον οποίο αφαιρέθηκε ο συντονισμός της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group που ξεκινά την Πέμπτη,  την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί επταμελής ομάδα της οποίας ηγείται ο επικεφαλής του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης χωρίς τη συμμετοχή κανενός συνεργάτη του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με Τα Νέα.

Από τη σύνθεση του Brussels Group εξαιρούνται τόσο ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής και μέχρι πρότινος επικεφαλής της διαπραγμάτευσης Νίκος Θεοχαράκης, όσο και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Έλενα Παναρίτη, γεγονός που καταδεικνύει την απόλυτη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου από την αποτελεσματικότητα της προηγούμενης ομάδας στο κρίσιμο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.

Αντιθέτως, τη νέα ομάδα απαρτίζουν τρεις στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ένας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ένας του συντονιστή της διαπραγμάτευσης, αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Υποθέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου και ένας συνεργάτης του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Ειδικότερα, από το Μαξίμου συμμετέχουν με ενεργό ρόλο ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα για ευρωπαϊκά θέματα Παναγιώτης Παυλόπουλος και η προϊσταμένη του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνα Κιντώνη. Και οι τρεις συμμετείχαν στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση του Brussels Group που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι.

Επίσης συμμετέχουν η Έλενα Παπαδοπούλου, συνεργάτιδα του κ. Τσακαλώτου, ο Δημήτρης Λιάκος, γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και συνεργάτης του κ. Δραγασάκη και ο Μιχάλης Νικολακάκης, ο διευθυντής του γραφείου του Γιώργου Σταθάκη.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg