Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Fiat 124 Spider, "made" in...Japan!

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο Fiat 124 Spider με το ιαπωνικό DNA

Εισιτήριο για τον προσεχή Σεπτέμβριο παίρνει σύμφωνα με πληροφορίες το ιταλικό ισοδύναμο του Mazda MX-5 το οποίο θα λανσαριστεί με τα διακριτικά Fiat 124 και θα υιοθετήσει ένα ριζικά διαφορετικό και πιο ρετρό σχεδιασμό με το ιαπωνικό roadster ο οποίος έχει ήδη πάρει το πράσινο φως από τους ιθύνοντες της ιταλικής φίρμας.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά το χρονικό πλαίσιο, οι πληροφορίες τοποθετούν την πρεμιέρα του στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο ή ένα μήνα αργότερα, το Νοέμβριο, στην έκθεση του Los Angeles, στο πλαίσιο μιας ολοένα και πιο επιθετικής πολιτικής της Fiat στις ΗΠΑ όπου το αρχετυπικό 124 Spider αποτελεί παλιό γνώριμο.

http://immagini.alvolante.it/sites/default/files/news_galleria/fiat-124-spider-2015-rendering.jpg


Όπως και να έχει, εκτός από τις σχεδιαστικές επιρροές από το ομώνυμο μοντέλο της Fiat από τη δεκαετία του ’60 το νέο Fiat 124 Spider θα έχει, όπως και ο ομώνυμος πρόγονός του, τον κινητήρα μπροστά και την κίνηση στους πίσω τροχούς χάρη στη συγγένειά του με το ιαπωνικό roadster με το οποίο θα μοιράζεται το πλαίσιο ενώ έχουν θα έχουν και «κοινό» μήκος μεταξονίου.

http://static.allaguida.it/625X0/www/allaguida/it/img/nuova-mazda-mx5-render.jpg

Ωστόσο, απολύτως ιταλικό «χρώμα» αναμένεται σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση του εσωτερικού που θα προσαρμοστεί τόσο αισθητικά όσο και σε ό,τι αφορά τα τεχνολογικά gadget στα μέτρα της Fiat.

http://blog-admin.cddev.org/wp-content/uploads/2014/12/Abarth-version-of-the-Mazda-Miata-626x382.jpg

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές του ιταλικού roadster, πηγές αναφέρουν ότι δεν θα ξεπεράσει το βάρος των 1.000 κιλών ενώ τα χαρακτηριστικά του θα συμπληρώσει μια σειρά μικρών αποδοτικών κινητήρων.

http://static.allaguida.it/625X0/www/allaguida/it/img/fiat-abarth-cabrio-coupe-anteriore.jpg

Μεταξύ τους αναμένεται να βρεθεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 1,4 λίτρων turbo MultiAir που συναντάμε στην Alfa Romeo Giulietta σε αρκετές εκδοχές ισχύος, ενώ σε δεύτερο χρόνο αναμένεται και μια αντίστοιχη έκδοση με τα διακριτικά της Abarth.

http://www.autofans.be/sites/default/files/styles/artikel_intro/public/media/merken/fiat/eigenfotos/abarth-124-spider-render_2015_01.jpg

H κορυφαία έκδοση με το σήμα του σκορπιού αναμένεται να εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα αλλά σε εκδοχή ισχύος που θα πλησιάζει τους 200 ίππους, ενώ τις προδιαγραφές της θα συμπληρώσουν μια πιο σπορ ανάρτηση, ένα ισχυρότερο σύστημα πέδησης και μια αντιστοίχως πιο επιθετική αισθητική.
 
Επίσης με δεδομένο ότι το ΜΧ-5 των 130 ίππων επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,9 δευτερόλεπτα τότε η εκδοχή της Abarth με 200 ίππους υπόσχεται σίγουρα πιο εκρηκτικές επιδόσεις.








πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg