Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ψήφο κατά συνείδηση προτείνει για τη ΝΔ ο Ευ. Μεϊμαράκης

Ψήφο κατά συνείδηση προτείνει για τη ΝΔ ο Ευ. Μεϊμαράκης
«Ψήφο κατά συνείδηση» προτείνει για τη ΝΔ απέναντι στη συμφωνία ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε δηλώσεις του...


... στην εφημερίδα Realnews.

«Το να υποστηρίζεις δημοσίως ότι θα ψηφίσεις τη συμφωνία άνευ όρων και χωρίς να την έχεις δει, άθελά σου αδυνατίζεις τη διαπραγματευτική θέση της χώρας» αναφέρει, ενώ ζητά η συμφωνία να έχει φιλελεύθερο προσανατολισμό, δηλαδή να μην υπάρχει φορολογική αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα για να φτιαχτεί μεγάλο και σπάταλο κράτος.


Ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ότι η συμφωνία θα κριθεί από το περιεχόμενό της, λέγοντας πως «δεν μπορεί κανείς να παίρνει αρνητική ή θετική θέση χωρίς να την έχει διαβάσει» και εκτιμά ότι τα κόμματα θα δοκιμαστούν: «είναι σίγουρο ότι θα φέρει αναταραχή σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες και κυρίως σε εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που έχουν την κύρια ευθύνη για την υπογραφή, την ψήφιση και την υλοποίηση της συμφωνίας».


Ακόμη, διερωτάται εάν η αντιπολίτευση θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εάν ο πρωθυπουργός μετατρέψει την ψηφοφορία για τη συμφωνία σε ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ εκτιμά ότι θα έχει πολιτικό πρόβλημα η κυβέρνηση και θα οδηγηθεί σε εκλογές εάν δεν συγκεντρώσει τον απόλυτο αριθμό της πλειοψηφίας στην ψηφοφορία, καθώς δεν θα μπορέσει ακόμη και εάν ψηφίσει η αντιπολίτευση να την υλοποιήσει.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg