Οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, σε οργανωτικό επίπεδο, στη δομή λειτουργίας της Συγγρού, σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.


Ήρθαν, βλέπετε, σε μια στιγμή κατά την οποία η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους μπαίνει στο τελικό στάδιό της, η συμφωνία φαντάζει εξαιρετικά πιθανή, και όλοι… βάζουν στοίχημα ότι την επομένη της συμφωνίας θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, σε επίπεδο ηγεσίας.

Οι αμφισβητίες του Αντώνη Σαμαρά ακονίζουν τα μαχαίρια τους, και είναι βέβαιο ότι από τη στιγμή που η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί και το πολιτικό σκηνικό θα ομαλοποιηθεί, θα υπάρξει κίνηση δρομολόγησης της αλλαγής ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία, ώστε η Αξιωματική Αντιπολίτευση να γυρίσει σελίδα, και να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα την “κυβέρνηση της Αριστεράς”.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η σπουδή του πρώην πρωθυπουργού να… μοιράσει αξιώματα, μεταφράζεται ως προσπάθειά του να στείλει το μήνυμα ότι ο ίδιος δεν σκοπεύει να διευκολύνει τις εξελίξεις για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αντιθέτως προσπαθεί να οχυρωθεί στη Συγγρού.

Και… ανανεώνει τον “στρατό” που θεωρεί ότι θα βρεθεί δίπλα του, όταν θα ξεκινήσει η… έφοδος των αμφισβητιών του.



Πηγή: "Παραπολιτικά"