Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Σαράντα (δύο) παλικάρια (στον ΣΥΡΙΖΑ), εναντίον της Παναρίτη

Η πορεία των διαπραγματεύσεων θα τεθεί στο επίκεντρο συνάντησης που αναμένεται να έχει σήμερα το βράδυ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της τοποθέτησης της Έλενας Παναρίτη στη θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Το ζήτημα της τοποθέτησης της κ. Παναρίτη στο ΔΝΤ παραμένει ανοιχτό, την ώρα που βουλευτές όλων των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ συλλέγουν υπογραφές κατά της απόφασης Βαρουφάκη για τον διορισμό Παναρίτη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το κείμενο προς το παρόν έχουν υπογράψει 42 βουλευτές.

Το κείμενο με τις υπογραφές αναμένεται να δημοσιοποιηθεί έως το βράδυ της Κυριακής και δεν αποκλείεται έως εκείνη την ώρα να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να εξέφρασε στον Πρωθυπουργό την ενόχλησή του για τις βολές που δέχεται από το εσωτερικό του κόμματος.

Μεταξύ εκείνων που έχουν αντιδράσει στην επιλογή Παναρίτη είναι και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππας, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Γεγονός πάντως είναι, ότι μετά το θόρυβο που προκάλεσε η απόφαση Βαρουφάκη για τον διορισμό της Ε. Παναρίτη στο ΔΝΤ, κυκλοφόρησαν φήμες για παραίτηση του υπουργού τις οποίες όμως ο ίδιος διέψευσε με  δύο tweet.

«Φήμες για την επικείμενη παραίτησή μου είναι (για πολλοστή φορά) κατάφωρα πρόωρες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε σχετική ανάρτηση που έκανε σήμερα στο Twitter, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες περί παραίτησής του.

Η ανάρτηση έχει ως εξής: «Rumours of my impending resignation are (for the umpteenth time) grossly premature…». Σε σχόλιο χρήστη, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στη συνέχεια: «Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί. Τζ. Μ. Κέινς (μεσοπρόθεσμα αυτοί που νοσταλγούν τις ημέρες της Τρόικας έχουν κολλήσει μαζί μου ως υπουργό Οικονομικών»).










πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg