Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Υπέρ της επανέναρξης του διαλόγου με την Ελλάδα Ολάντ, Ομπάμα

Υπέρ της επανέναρξης του διαλόγου με την Ελλάδα Ολάντ, Ομπάμα

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τη Δευτέρα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, συμφώνησαν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην επανέναρξη του διαλόγου για το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα...


...ανέφερε σύμβουλος του γάλλου προέδρου.

«Συμφώνησαν να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους για να διευκολύνουν την επανέναρξη των συνομιλιών, ώστε να βρεθεί μία λύση στην κρίση το συντομότερο δυνατόν και να εξασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας» ανέφερε ο σύμβουλος του Ολάντ.


Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ επισήμανε ότι το να επιτευχθεί αυτός ο στόχος «είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών που κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Ο Λευκός Οίκος σημείωσε επιπλέον ότι η έκθεση των αμερικανικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι μικρή και εκτίμησε ότι η κρίση δεν θα θέσει σε κίνδυνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.
Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε συνομιλίες για το ίδιο θέμα και με την Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή, ενώ ο αμερικανός υπουργός Οικονομίας Τζακ Λιού βρισκόταν σε επικοινωνία με τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τη Δευτέρα, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι το δημοψήφισμα στην Ελλάδα θα είναι «για την παραμονή στο ευρώ».

Ο Ολάντ, πριν την έκτακτη συνεδρίαση με υπουργούς του, ανέφερε πως μπορεί ακόμη να επιτευχθεί συμφωνία και το Παρίσι «παραμένει διαθέσιμο για διάλογο».




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg