Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Σύμφωνο συνεργασίας υπογράφηκε από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη και το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο συνεργασίας υπογράφηκε από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη και  το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Στην στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία για την φροντίδα και την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών τους που χρήζουν βοήθειας, αποσκοπεί το επικαιροποιημένο σύμφωνο συνεργασίας...


...το οποίο υπογράφηκε την Πέμπτη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Σύλλογο το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Το επικαιροποιημένο σύμφωνο συνεργασίας περιλαμβάνει σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του παιδιού με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Θέματα που αφορούν την υποστήριξη και διαχείρηση υποθέσεων παιδιών σε κίνδυνο (παιδιά-θύματα κακοποίησης παραμέλησης, θύματα οικονομικής εκμετάλλευσης ,θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης-ηλεκτρονικού εγκλήματος, ενδοοικογενειακής βίας καθώς και υποθέσεις εξαφανισθέντων παιδιών.

«Με όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα υπάρχουν και Χαμόγελα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Γιάννης Πανούσης κατά τη διάρκεια της υπογραφής της επικαιροποιημένης συμφωνίας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου « Χαμόγελου του Παιδιού» Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.

Οπως επισήμανε ο κ Γιάννης Πανούσης πρόκειται για ένα ακόμα της αστυνομίας προς όλους του φορείς που μπορούν να συνδράμουν το έργο της στη βασική αρχή της συμφιλίωσης.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας , θα υπάρξει μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες κατά αρμοδιότητα με στόχο την καθιέρωση αποτελεσματικών μηχανισμών για τον χειρισμό υποθέσεων παιδιών σε κίνδυνο και υποθέσεων εξαφάνισης παιδιών ,συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Από την πλευρά του ο σύλλογος θέτει στην διάθεση του Υπουργείου τις υποδομές του, όπως την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά.

Επιπλέον παρέχει ανάμεσα στα άλλα τη συνδρομή του και αναλαμβάνει την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης των ανηλίκων θυμάτων καθ' όλη την διάρκεια παραμονής τους στα Αστυνομικά Τμήματα.

Για τα θύματα του ηλεκτρονικού εγκλήματος ,αναλαμβάνει να προστατεύει τα παιδιά θύματα μέσα από τις δομές του, εφόσον απαιτείται και υπάρχει σχετική εισαγγελική εντολή.

Σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί η φροντίδα και προστασία παιδιών μεταναστών . Επιπλέον στα σχέδια του Υπουργείου , βρίσκεται και η διαμόρφωση ειδικών χώρων ώστε τα παιδιά –θύματα να μπορούν να καταθέτουν σε ένα άνετο περιβάλλον





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg