Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΜΠΑΣΚΕΤ - Προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει του Eurobasket (5-20 Σεπτεμβρίου)

Πρώτη της Εθνικής χωρίς Γιάννη, αλλά με τούρτα στον «Παπ»


Με 15 παίκτες άρχισε σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει του Eurobasket (5-20 Σεπτεμβρίου). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, σημείωσε στο απουσιολόγιό του μόνο το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα ενσωματωθεί τη Δευτέρα.

«Θα γίνει για πρώτη φορά μια μικρή σε χρόνο προετοιμασία», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός στη media day που διοργανώθηκε στο ΟΑΚΑ για την προετοιμασία και τους στόχους της Εθνικής και συνέχισε: «Ουσιαστικά θα κάνουμε μία εβδομάδα μόνο καθαρές προπονήσεις, καθώς στη συνέχεια η ομάδα θα μπει στη διαδικασία των φιλικών για να βρει σταδιακά ρυθμό. Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε μία αρκετά έξυπνη ομάδα, με έξυπνους παίκτες που μπορούν να καταλάβουν γρήγορα αυτά που θέλουμε. Μπορεί η μικρή προετοιμασία να αποδειχτεί καλή στο ψυχολογικό κομμάτι, γιατί όλοι οι παίκτες έρχονται από επιβαρυντικές σεζόν. Πιστεύω πως θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και μέρα με τη μέρα θα βάζουμε τα πράγματα που θέλουμε σε άμυνα κι επίθεση, θα βρούμε τους ρόλους που είναι πολύ σημαντικό στοιχείο και θα βρούμε τους καλύτερους συνδυασμούς».

Στη συνέχεια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε: «Για μας είναι ιδιαίτερη τιμή που είμαστε εδώ. Υπάρχουν παιδιά που δεν είναι εδώ και άξιζαν να είναι. Ήταν πολύ δύσκολη η επιλογή για μένα. Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε και τα 16 παιδιά στο Ζάγκρεμπ, αλλά θα πρέπει να πάνε δώδεκα. Το θετικό είναι πως όλοι είναι ευδιάθετοι, έχουν ένα ιδιαίτερο συναίσθημα τιμής κι ευθύνης κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε ένα μείγμα έμπειρων παικτών, που έχουν ζήσει την εμπειρία της συμμετοχής και διάκρισης σε μια μεγάλη διοργάνωση, αλλά και νέων παιδιών που τώρα μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων που ξεκινάμε από σήμερα, να ζήσουμε 55 μέρες μαζί και θέλουμε να απολαύσουμε κάθε μέρα».

Τέλος, μιλώντας για το στόχο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, είπε: «Η ομάδα μας έχει ποιότητα και θέλουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό Πανευρωπαϊκό και να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Ξέρω πως από την πρώτη μέρα που βγήκε η λίστα ή και πριν η λέξη μετάλλιο κυριαρχεί, κάτι που πέρσι δεν το συζητούσαμε σχεδόν καθόλου. Σίγουρα το θέλουμε όλοι, αλλά υπάρχουν κι άλλες εθνικές ομάδες πολύ δυνατές. Εμείς θέλουμε να πάμε εκεί με μία πολύ δυνατή ομάδα και με μεγάλη πίστη».

Κουφός: «Σπανούλης ο ηγέτης...»

Ο Κώστας Κουφός έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη, ενώ εξέφρασε την πίστη του για την πορεία της Εθνικής Ανδρών προς τη διάκριση στο Eurobasket 2015, κατά τη σημερινή πρώτη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Μάλιστα, ο σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς χαρακτήρισε τον αρχηγό του Ολυμπιακού στη σημερινή media day στο ΟΑΚΑ ως «το πρόσωπο της Ελλάδας αυτή τη στιγμή».

«Χαίρομαι πολύ που είμαι μέλος μιας πολύ καλής ομάδας», είπε αρχικά ο Κουφός και συνέχισε: «Μαθαίνω πολλά κάθε φορά που έρχομαι εδώ. Παίκτες σαν τον Βασίλη Σπανούλη είναι ηγέτες, είναι το πρόσωπο της Ελλάδας αυτή τη στιγμή. Έχουμε έναν συνδυασμό έμπειρων και νεότερων παικτών. Πιστεύω πως μπορούμε να πάμε πολύ μακριά κι έχουμε όλα τα κομμάτια του "παζλ" για να φθάσουμε πολύ ψηλά. Ωστόσο, θα πρέπει να πάμε βήμα βήμα, να βελτιωνόμαστε σαν ομάδα και να γνωρίσει καλύτερα ο ένας τον άλλον. Εάν είμαστε υγιείς και συγκεντρωμένοι θα πάμε πολύ καλά. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, έχουμε αυτοπεποίθηση και θα πάμε σιγά σιγά. Η προετοιμασία είναι μια διαδικασία μάθησης, για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Η 15άδα...

Οι 15 παίκτες που έδωσαν το «παρών» ήταν οι: Δημήτρης Αγραβάνης, Γιάννης Αθηναίου, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, Νίκος Ζήσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Νικ Καλάθης, Κώστας Κουφός, Βαγγέλης Μάντζαρης, Γιάννης Μπουρούσης, Κώστας Παπανικολάου, Στράτος Περπέρογλου, Γιώργος Πρίντεζης, Ζήσης Σαρικόπουλος, Κώστας Σλούκας και Βασίλης Σπανούλης.

Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το επόμενο Σάββατο, όταν η αποστολή θα πετάξει για την Αμβέρσα και το πρώτο φιλικό, απέναντι στο Βέλγιο.

Εν τω μεταξύ, στο γεύμα της ομάδας υπήρξε μια τούρτα - έκπληξη στον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έκλεισε τα 25 χρόνια του.





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg