Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Νέος "καπετάνιος" στο τιμόνι του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Χρήστος Ζώης

(Του Γρηγόρη Δεσύπρη)

Όπως ανακοινώθηκε, Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, αναλαμβάνει ο Χρήστος Ζώης, υπο την Πρωθυπουργό κ. Βασιλικη Θανου.


Ως ένας εκ των στενών συνεργατών του, (και πάνω απ όλα αισθανόμενος φίλος του), τον συγχαίρω για την θαρραλέα απόφασή του να αποδεχθεί εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου για τη χώρα, να αναλάβει την θέση.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας, δεν είναι ένα οποιοδήποτε Υπουργείο σε μια «θαλασσινή» χώρα όπως η δική μας.

Η συνεισφορά της Ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία θα έχει δυνητική συμβολή στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση

Η ηγετική θέση που κατέχει η ελληνόκτητη ποντοπόρος ναυτιλία στην παγκόσμια αγορά και ο κατ’ εξοχήν εξωστρεφής της χαρακτήρας, συνιστούν ένα από τα κύρια συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας που μπορούν και πρέπει να αποκτήσουν κυρίαρχη θέση στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας.

Οι θαλάσσιες μεταφορές, κυρίως δε η ποντοπόρος ναυτιλία, συνεισφέρουν στην προστιθέμενη αξία του συνόλου του ΑΕΠ, ενώ αν συνυπολογιστούν οι αλληλεπιδράσεις των κλάδων της ελληνικής οικονομίας, η συμβολή των θαλάσσιων μεταφορών στα κύρια οικονομικά μεγέθη της χώρας, πολλαπλασιάζεται

Σημειώνω πως σε παλαιότερη μελέτη του ο ΙΟΒΕ ανέφερε, πως η δυνητική συνεισφορά της ποντοπόρου ναυτιλίας μπορεί να πλησιάσει το 10% του ΑΕΠ ετησίως, ενώ η δυνητική απασχόληση μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τις 550 χιλιάδες θέσεις εργασίας!

Πίστη μου είναι πως όταν στο «τιμόνι» της βρίσκεται ένας αποφασιστικός, σοβαρός και ικανός Υπουργός, τότε είναι εφικτή και η πραγματοποίηση των προαναφερομένων

Και πάλι, θερμά συγχαρητήρια σεβαστέ φίλε Υπουργέ Χρήστο Ζώη!


Γρηγόρης Δεσύπρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg