Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Οι αδήλωτες καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό επί προσκήνιο


Οι αδήλωτες καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό επί τάπητος
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για τη πάταξη της διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ είχαν την Τρίτη πολύωρη συνεργασία για τα θέματα πάταξης της διαφθοράς.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο των Ανεξάρτητων Ελλήνων καταγράφηκαν οι εκκρεμότητες από τη Μόνιμη Διυπουργική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς, που είχε συσταθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση και στην οποία μετείχαν και οι δύο ως μέλη, ενόψει της επανασύστασης αυτής της Ειδικής Επιτροπής με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο κυβερνητικοί παράγοντες συζήτησαν επίσης θέματα σχετιζόμενα με τη λίστα Λαγκάρντ, τα λαθραία καπνά, το λαθρεμπόριο καυσίμων, αλλά και τις αδήλωτες καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό και κυρίως σε ελβετικές και «παραδεισένιες» τράπεζες.

«Εκτός από τη σωστή και άμεση διαχείριση της τριετούς συμφωνίας εξόδου από τη κρίση που θα ξαναφέρει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης, είναι ρητή εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει τάχιστα και η εκκαθάριση του βίου μας από φαινόμενα διαφθοράς και φοροδιαφυγής.

Τα αποτελέσματα, μέσα σ' όλα, θα είναι τα αντίμετρα και τα ισοδύναμα, σε δύσκολες διατάξεις που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται. Για παράδειγμα, όσο πιο γρήγορα πιάσουμε τους στόχους μας στη φοροδιαφυγή (το προβλέπει ρητά και η Συμφωνία) τόσο πιο γρήγορα θα αρθούν οι προσωρινοί αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και θα επανέλθουν εκεί όπου είναι σήμερα» δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος της συνεργασίας.

Τέλος, ο κ. Κουίκ είχε και μία εποικοδομητική συζήτηση με τον γενικό γραμματέα πάταξης της διαφθοράς, Γιώργο Βασιλειάδη.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg