Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Στον Έβρο σκοτώνουν τα ζώα




Νεκρά, ύστερα από κατανάλωση δηλητηριασμένων δολωμάτων κυανίου, εντοπίστηκαν συνολικά 13 ζώα -επτά αλεπούδες και έξι σκυλιά- στην περιοχή μεταξύ Σιδηρώ και Κυριακής στον Έβρο.  


Τα άτυχα ζώα, καθώς και 20 φόλες, εντόπισε η μονάδα ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων της WWF, που εδρεύει στη Δαδιά, στις 27 Σεπτεμβρίου, όταν επισκέφθηκε την εν λόγω περιοχή, κατόπιν ενημέρωσης από κατοίκους για την ύπαρξη δολωμάτων και πολλών νεκρών ζώων.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη κλιμάκιο του δασαρχείου, που κλήθηκε από τη WWF, προκειμένου να καταγράψει τα δολοφονημένα ζώα (όλα σε κατάσταση πολύ προχωρημένης σήψης, καθώς εκτιμάται ότι πέθαναν πριν από μία ή δύο εβδομάδες) και να παραλάβει τις φόλες που είχαν συλλέξει κάτοικοι του χωριού προτού καταναλωθούν από ζώα. Οι φόλες, άλλες παλιές και άλλες φρέσκιες, βρέθηκαν κυρίως σε διασταυρώσεις δασικών δρόμων.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg