Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Εν αναμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη την Πέμπτη



Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Πιθανότατα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήρε την οριστική του απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας...

Σαφή μηνύματα για την τελική εμπλοκή του στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στέλνει ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι σχετικές ανακοινώσεις του οποίου αναμένονται την Πέμπτη.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Μεϊμαράκη, Σωτήρης Κορομάντζος, παρέλαβε και τυπικά την λίστα των μελών της πολιτικής επιτροπής και του προηγούμενου συνεδρίου του κόμματος, οι οποίοι και βάση καταστατικού έχουν δικαίωμα να υπογράψουν υπέρ μίας υποοψηφιότητας για την ηγεσία του κόμματος.

Η τυπική ανακοίνωση του κ. Μεϊμαράκη αναμένεται την Πέμπτη.

Το τοπίο σχετικά με τους διεκδικητές του προεδρικού θώκου μοιάζει να ξεκαθαρίζει, παρά τις προθέσεις υποψηφιότητας που διαρρέουν ή «ανακοινώνονται». Επί του παρόντος, μόνον τρεις μπορούν να θεωρούνται βέβαιες υποψηφιότητες, αυτές των, με τη σειρά ανακοίνωσης, Κυρ. Μητσοτάκη, Απ. Τζιτζικώστα και, αν και δεν έχει επισημοποιηθεί, Ευ. Μεϊμαράκη. Από εκεί και πέρα, και λόγω του μεγάλου αριθμού υποστηρικτών που εξασφαλίζει η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη αλλά και της απόφασης πολλών βουλευτών να μην υπογράψουν, οι κ. Αδ. Γεωργιάδης, Βασ. Κικίλιας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση προκειμένου να εξασφαλίσουν τις 50 απαιτούμενες υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής από μία περιορισμένη δεξαμενή

Μάκης Βορίδης

Ο Μάκης Βορίδης, πήρε μέχρι την Ραφήνα και είδε από κοντά τον Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr, προχτές το βράδυ έγινε στην Ραφήνα μία «μυστική» συνάντηση.

Ο δύο άνδρες, συζήτησαν αναλυτικά όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα στην κεντροδεξιά και εκεί ο πρώην υπουργός εξέθεσε στον Καραμανλή, την βούληση του να μην είναι υποψήφιος. Η συγκεκριμένη συνάντηση εντείνει τις φήμες που θέλουν τον πρώην υπουργό να κινείται προς την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μειμαράκη και να έχει διαρρήξει πράγματι τις σχέσεις του με τον άλλοτε συνοδοιπόρο του, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο Καραμανλής το τελευταίο διάστημα κάνει ουκ ολίγες συναντήσεις στην Ραφήνα, αποφεύγοντας τις διαρροές και την δημοσιοποίηση των επαφών του.

Γιώργος Πατούλης

"Έχω τις απαραίτητες υπογραφές για να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ" είπε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο  ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργος Πατούλης.

Ταυτόχρονα όμως έσπευσε να τονίσει  ότι αν ο Βαγγέλης Μειμαράκης θελήσει να είναι υποψήφιος τότε θα επανεκτιμήσει την στάση του αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητα του.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου είπε  πως ο Βαγγέλης Μειμαράκης αποτελεί την μόνη ένωση των τάσεων στο κόμμα λέγοντας πως στο κόμμα έχουν δημιουργηθεί οικογενειακές καταστάσεις διαχρονικά και σε αυτή τη φάση δεν πρέπει να υπάρξει έκρηξη διάλυσης στη ΝΔ.

Ασημακοπούλου - Τζιτζικώστας

Το γεγονός ότι ο τέως βασιλιάς είναι νονός της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, ώθησε εκτός των άλλων, την βουλευτή της ΝΔ να στηρίξει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

 Ο νεαρός περιφερειάρχης δεν έχει σχέση με τον τέως βασιλιά, καθώς εκτός των άλλων είναι πολύ μικρός στην ηλικία για κάτι τέτοιο, ωστόσο η καλή σχέση που είχε με τον πατέρα του, έκανε την Άννα- Μισέλ να κινηθεί προς την υποψηφιότητα του Απόστολου.

Εκτός φυσικά από αυτό, η βουλευτής της ΝΔ, θεωρεί πως ο νεαρός έχει όλα τα φόντα για να ηγηθεί της παράταξης.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο θέμα του ονόματός του αναφέρθηκε και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «μετά από 11 χρόνια δεν θεωρώ πια ότι οι πολίτες με κρίνουν για το επίθετό μου. Εχω πολιτική διαδρομή. Εχω διατελέσει υπουργός, έχω διατελέσει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, έχω μια συνεπή κοινοβουλευτική παρουσία, έχω κάνει πράγματα, έχω πει πράγματα, θα πω πολλά περισσότερα», και πρόσθεσε:

«Τιμώ τ΄όνομά μου. Είμαι πολύ περήφανος για τον πατέρα μου. Σέβομαι την οικογενειακή μου καταγωγή, αλλά από κει και πέρα δεν είμαι συνέχειά του. Είμαι αυτόνομος πολιτικός και νομίζω ότι το έχω αποδείξει πια».

Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Μητσοτάκης είπε και πάλι ότι έχουν πολύ καλή προσωπική σχέση, αλλά δεν συμφωνούν σε όλα πολιτικά.

«Αλλά επειδή ακόμη κινούμαστε στη σφαίρα της παραπολιτικής αφήστε να τοποθετηθεί η ίδια δημόσια. Νομίζω ότι το πιο σωστό είναι να ρωτήσετε την ίδια για το πώς βλέπει τη διαδοχή στη ΝΔ», επισήμανε.

Παναγιώτης Ψωμιάδης

Αποχωρεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από την διεκδίκησης της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «πιέσεις» και «εκφυλισμό» της διαδικασίας εκλογής προέδρου.

Σε γραπτή του δήλωση, ο πρώην νομάρχης αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες για μία ακόμη φορά έγινα μάρτυς ασφυκτικών πιέσεων και μεροληπτικών σε βάρος μου συμπεριφορών. Η διαδικασία από διάφορα ποικιλώνυμα κέντρα εκλογής προέδρου εκφυλίστηκε, φτάνοντας στα όρια της γελοιότητας. Ο διχασμός παραμονεύει. Ανησυχώ. Θλίβομαι.

» Με αίσθημα, λοιπόν, ευθύνης αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος, αλλά και για την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας, αναθεωρώ το ενδιαφέρον μου για την προεδρία της ΝΔ και εύχομαι στο νέο πρόεδρο, τον οποίο θα στηρίξω να ενώσει και να οδηγήσει την παράταξη και την πατρίδα μπροστά.»





(Οι πληροφορίες από την " Καθημερινη", το parapolitika.gr και το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg