Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Fiat 124 Spider 2016 - Ο θρύλος ξαναζεί



Ένα νέο roadster της Fiat σε συνεργασία με την Mazda, θα αναβιώσει τα διακριτικά 124 Spider...


Η σχεδίαση του ιταλικού roadster δεν κρύβει τη συγγένειά του με το Mazda MX-5 με το οποίο μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο, διαθέτοντας ωστόσο πιο «τετραγωνισμένα» μπροστινό και πίσω τμήμα, παραπέμποντας στο αρχετυπικό Fiat 124 Spider του 1966 δια χειρός Pininfarina.

Όπως και να έχει με τη σχεδίαση και με τις ιαπωνικές επιρροές το πρώτο διθέσιο cabrio της Fiat μετά την Barchetta είναι γεγονός και θα περάσει στην παραγωγή πριν τα τέλη του 2016, με μηχανικά μέρη από το οπλοστάσιο του ιταλικού ομίλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, για την κίνηση του νέου Fiat 124 Spider θα φροντίζει ο turbo κινητήρας βενζίνης των 1,4 λίτρων τεχνολογίας MultiAir II, αποδίδοντας 180 ίππους.

http://blog-admin.cddev.org/wp-content/uploads/2014/12/Abarth-version-of-the-Mazda-Miata-626x382.jpg

Όπως προκύπτει από τις πρώτες λήψεις του εσωτερικού, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του ημι-αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη στον εξοπλισμό του, ωστόσο θα πρόκειται για προαιρετική επιλογή μιας και στις βασικές εκδόσεις, την μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς θα αναλάβει ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά τη γενικότερη εικόνα του εσωτερικού όπως προκύπτει από το φωτογραφικό φακό το Fiat 124 Spider δείχνει να ακολουθεί ακριβώς την ίδια λογική με το Mazda MX-5, με τους στρογγυλούς αεραγωγούς, τον περιστροφικό επιλογέα στο τούνελ μετάδοσης και την οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό για το infotainment που στην περίπτωση του ιταλικού roadster θα φιλοξενεί το σύστημα UConnect της Fiat.

http://www.product-reviews.net/wp-content/uploads/2016-Fiat-124-Spider-US-debut.jpg

Σε δεύτερο χρόνο, εξίσου δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μία πιο σκληροπυρηνική έκδοση Abarth η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες θα επωφεληθεί από των κινητήρα των 1,75 λίτρων ο οποίος εξοπλίζει την 4C αποδίδοντας 240 ίππους.

Σε κάθε περίπτωση, το περιορισμένο βάρος του και η ισόποση κατανομή του ανάμεσα στους δύο άξονες θα αποτελέσουν, όπως και στην περίπτωση του νέου Mazda MX-5, εκείνα τα χαρακτηριστικά πάνω στα οποία πρόκειται να επενδύσει η ιταλική φίρμα ώστε να δημιουργήσει μια πρόταση αντάξια της ιστορίας της.

http://www.autopricerelease.com/wp-content/uploads/2015/05/2016-fiat-spider-interior.jpg






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg