Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τα δέκα πιο ακριβά γιoτ στον κόσμο

Τα δέκα πιο ακριβά γιoτ στον κόσμο (και οι ιδιοκτήτες τους)

Ανήκουν κυρίως σε Ρώσους ολιγάρχες ή Σαουδάραβες «πετρελαιάδες» ή έστω σε κάποια από τα πρώτα 100 ονόματα που κοσμούν ετησίως την λίστα του περιοδικού Forbes.

Αυτά είναι λοιπόν τα δέκα πιο πολυτελή κι ακριβά γιοτ στον κόσμο -και οι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες τους:

10. The Rising Sun – 177 εκατομμύρια ευρώ
Το ιδιωτικό γιότ του Ντέιβιντ Γκέφεν (της δισκογραφικής Geffen Records και της κινηματογραφικής SKG) διαθέτει 82 δωμάτια σε πέντε ορόφους, ενώ ανάμεσα στα «καλούδια» που προσφέρει είναι ένα γήπεδο μπάσκετ κανονικών διαστάσεων, ένα κελάρι με πάνω από 1.000 ετικέτες κρασιών καθώς και ένα προσωπικό σινεμά.



9. Seven Seas – 180 εκατομμύρια ευρώ
Το γιοτ του πολύ καλού φίλου του Γκεφεν, του σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ (και συνεργάτη του στην SKG) διαθέτει επτά μεγάλες σουίτες, πισίνα υπερχείλισης, γυμναστήριο και ελικοδρόμιο. Πάνω εδώ συνηθίζει να κάνει ο Σπίλμπεργκ τα μεγάλα ιδιωτικά πάρτι του, μετά από την επιτυχία κάποιας ταινίας του.



8. Lady Moura – 186
εκατομμύρια ευρώ Το γιοτ του Σαουδάραβα επιχειρηματία (και συμβούλου του βασιλικού οίκου των Σαούντ) Νασαρ αλ Ρασίντ μπορεί να φιλοξενήσει 30 καλεσμένους και προσωπικό 60 ατόμων. Η πολυτέλεια ξεχειλίζει από παντού, με αποκορύφωμα όλες τις επιγραφές πάνω στο σκάφος που είναι γραμμένες με χρυσό 24 καρατίων.



7. Al Mirqab – 220 εκατομμύρια ευρώ
Τα δέκα δωμάτια-σουίτες του μπορούν να φιλοξενήσουν όλους τους επισκέπτες του ιδιοκτήτη του, του πρωθυπουργού του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπάρ αλ Θάνι. Διαθέτει κι αυτό πισίνα υπερχείλισης, γυμναστήριο και ελικοδρόμιο.



6. Dilbar – 233 εκατομμύρια ευρώ
Το γιοτ του ουζμπέκου ολιγάρχη κι επιχειρηματία των τηλεπικοινωνιών Αλίσερ Ουσμάνοφ είναι αρκετά τεράστιο, ώστε απαιτούνται 47 άτομα προσωπικό προκειμένου να «τρέξουν» όλες οι δουλειές. Για του λόγου το αληθές, το γιοτ έχει μήκος 120 και ύψος 17 μέτρα, νούμερα που το καθιστούν ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.




5.
Al Said – 265 εκατομμύρια ευρώ Ο Σουλτάνος του Ομάν, Καμπούς μπιν Σαϊντ αλ Σαϊντ έδωσε στο γιοτ του ένα όνομα… αυτοαναφορικό: Αλ Σαϊντ, ίσως για να μην ξεχάσει ποτέ που το έχει «παρκάρει». Ένα από τα μεγαλύτερα γιοτ στο κόσμο, απαιτεί πλήρωμα 154 (!) ανθρώπων προκειμένου να εξυπηρετήσει τους 70 καλεσμένους του που μπορεί να φιλοξενήσει ανά πάσα στιγμή. Μιλάμε για ένα γιοτ τόσο μεγάλο, ώστε διαθέτει μέχρι και αίθουσα συναυλιών που χωράει μια κανονική κλασική ορχήστρα 100 ατόμων.



4. Superyacht A – 286 εκατομμύρια ευρώ
Ιδιοκτησίας του 43χρονου Ρώσου επιχειρηματία Αντρέι Μελνιτσένκο, το συγκεκριμένο γιοτ διαθέτει τρεις μεγάλες πισίνες, καθώς και άλλα δυο μικρότερα σκάφη ενσωματωμένα, στην περίπτωση που χρειαστεί μια μικρή βόλτα στα γύρω νησιά. Ωστόσο, δεν είναι και το πλέον… φιλόξενο του καταλόγου, καθώς μπορεί να φιλοξενήσει μόλις έξι άτομα –εκτός αν ο Μελνιτσένκο δεν είναι πολύ κοινωνικός τύπος.



3. Dubai – 310 εκατομμύρια ευρώ
Πήρε το όνομα του από την χώρα καταγωγής του ιδιοκτήτη του. Ναι, ανήκει στον Εμίρη του Ντουμπάι Μοχάμεντ μπιν Ρασιντ αλ Μακτούμ. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η τεράστια κεντρική σκάλα (σαν αυτή του Τιτανικού) που είναι εξολοκλήρου φτιαγμένη από γυαλί.



2. Eclipse – 450 εκατομμύρια ευρώ
Ίσως το πιο γνωστό γιοτ της λίστας, καθώς κατά καιρούς το έχουμε δει να πλέει και σε ελληνικά ύδατα. Ανήκει σε -ποιον άλλον;- τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς και φημολογείται πως ο Ρώσος ολιγάρχης του έχει «ρίξει» τόσα πολλά χρήματα για να του κάνει τις βελτιώσεις που επιθυμεί, ώστε πλέον η αξία του υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ –και λίγα λέμε, αν αναλογιστούμε πως διαθέτει δυο ελικοδρόμια, ένα ιδιωτικό υποβρύχιο (!) και ένα υπερσύγχρονο αμυντικό σύστημα που μπορεί να αποκρούσει πιθανή επίθεση από ξηράς, αέρος και θάλασσας.

1. Streets of Monaco – 885 εκατομμύρια ευρώ



Το πιο ακριβό γιοτ στον κόσμο είναι ακόμη ημιτελές (και τόσο «τσουχτερό»), ώστε ακόμη δεν έχει βρεθεί ένας άνθρωπος να το αγοράσει. Διαθέτει κι αυτό ανέσεις όπως πισίνα υπερχείλισης, γυμναστήριο και ελικοδρόμιο, καθώς και μερικές από τις πιο πολυτελείς σουίτες που έχουν κατασκευαστεί μέσα σε ένα καράβι. Εμείς βάζουμε στοίχημα πως σύντομα θα καταλήξει κάπου προς Σαουδική Αραβία ή Ντουμπάι μεριά…



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg