Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην WSJ

http://si.wsj.net/public/resources/images/BN-KN952_TSIPRA_G_20150929175106.jpg

Η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει σύντομα στις αγορές, αν υπάρξει συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους με τους πιστωτές τους επόμενους μήνες, δήλωσε στην Wall Street Journal ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας...


...προειδοποιώντας ωστόσο για τους κινδύνους που υπάρχουν λόγω της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη.

«Ο στόχος είναι η επιστροφή στις αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει: «Αν υπάρξει μια καλή απόφαση για το θέμα του χρέους, η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει στις αγορές λίγο μετά την αναδιάρθρωση».

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς, όπως οι αυξήσεις στη φορολογία, «δεν θα έχουν θετικά αποτελέσματα», όπως είπε. Σημείωσε ακόμη εκ νέου ότι «η συμφωνία έχει για πρώτη φορά ρεαλιστική προσέγγιση» και ότι «η προσαρμογή είναι ηπιότερη».

Όπως γράφει η εφημερίδα μετά τη συνάντηση στελεχών της με τον Έλληνα πρωθυπουργό την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η συμφωνία ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί μια καταστροφική έξοδος από την Ευρωζώνη.

Εκτίμησε ότι η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη του δεύτερο εξάμηνο του 2016, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη θα μπορούσε να βλάψει την εύθραυστη οικονομία και ιδιαίτερα τη σημαντική τουριστική βιομηχανία. Η κρίση χρέους της Ελλάδας έχει περιορίσει σημαντικά την ικανότητά της να διαχειριστεί την είσοδο των μεταναστών στα σύνορά της, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις του καλοκαιριού ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ήξερε ότι οι συζητήσεις θα ήταν δύσκολες, ωστόσο δήλωσε έκπληκτος με την προσπάθεια «ακραίων συντηρητικών κύκλων», όπως τους περιέγραψε, να οδηγήσουν τη χώρα εκτός Ευρωζώνης.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω πως ο Σόιμπλε ήθελε ένα ρήγμα στην Ευρώπη, αλλά στο τέλος το ήθελε», ανέφερε, συμπληρώνοντας όμως ότι η σχέση του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg