Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Mercedes-Benz Vision Tokyo Concept

Mercedes-Benz Vision Tokyo Concept: Δίνοντας υπόσταση στο van μέλλον


Μετά τις πρώτες συστάσεις, η γερμανική φίρμα, πιστή στην υπόσχεσή της, έκανε τα αποκαλυπτήρια του φουτουριστικού της van με σύστημα αυτόνομης οδήγησης, Vision Tokyo Concept, που πραγματοποιεί την πρεμιέρα του στο floor της ιαπωνικής έκθεσης.

Αποτελώντας ουσιαστικά ένα van «αντίστοιχο» της επίσης αυτόνομης και «βαρυφορτωμένης» με gadget, Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion, το Vision Tokyo Concept σχεδιάστηκε έχοντας «κατά νου» την γενιά Z, δηλαδή όσους γεννήθηκαν μετά το 1995.



Με μήκος 4,8 μέτρα, πλάτος 2,1 μέτρα και ύψος 1,6 μέτρα το φουτουριστικό van ξεχωρίζει για την μεγάλη φωτεινή του γρίλια η οποία μεταξύ άλλων, μπορεί ακόμα και να αναβοσβήνει στο ρυθμό της μουσικής που αναπαράγεται στο εσωτερικό της καμπίνας.

Το ίδιο φωτεινό σκεπτικό ακολουθούν και τα κατώτερα πλευρικά τμήματα αλλά και οι αντίστοιχης λογικής ζάντες που ντύνουν τους τροχούς των 26 ιντσών.



Συνολικά, τη σιλουέτα του γερμανικού concept χαρακτηρίζει η απουσία αιχμών, με τις καμπύλες να αποτελούν το κυρίαρχο αισθητικό μοτίβο και να διαμορφώνουν όλες τις επιφάνειες συμπεριλαμβανομένου του παρμπρίζ που ακολουθεί μια περιμετρική λογική προς όφελος μέγιστης  ορατότητας αλλά κυρίως πανοραμικής θέας προς τα έξω με δεδομένο ότι πρόκειται για αυτόνομο όχημα.



Ακόμα πιο φουτουριστική όσο και μινιμαλιστική είναι η εικόνα του εσωτερικού όπου η πρόσβαση πραγματοποιείται με μια ενιαία, προς τα πάνω ανοιγόμενη θύρα.



Το εσωτερικό της πόρτας είναι επενδεδυμένο σε όλο το μήκος του με LCD οθόνη η οποία φιλοξενεί ενδείξεις απο το infotainment του... μέλλοντος και το οποίο οι επιβαίνοντες που φιλοξενούνται στον πενταθέσιο οβάλ καναπέ μπορούν να χειριστούν μέσω τρισδιάστατων ολογραμματικών διακοπτών που «αιωρούνται» στο κέντρο του θαλάμου.

Αν και το Vision Tokyo Concept είναι κατά βάση ένα αυτόνομο όχημα χάρη σε μια σειρά καμερών και παντός είδους αισθητήρων που τοποθετούνται στο εξωτερικό του και του επιτρέπουν την κίνηση χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να πάρει τον έλεγχο του.



Αν επιλεγεί η χειροκίνητη λειτουργία, ένα κάθισμα αποσπάται από το καναπέ και περιστρέφεται για να διαμορφωθεί στην θέση του οδηγού, ενώ το τιμόνι αναδύεται από το ταμπλό μαζί με το διάφανο πίνακα οργάνων όπου φιλοξενούνται οι ζωτικές ενδείξεις.



Σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο, το Vision Tokyo Concept ακολουθώντας τα χνάρια της F 015 Luxury in Motion, εξοπλίζεται με ένα υβριδικό σύνολο που συνδυάζει ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο τροφοδοτείται τόσο από μπαταρίες όσο και από κυψέλες καυσίμου.



Οι δεξαμένες υδρογόνου οι οποίες κατασκευάζονται από ανθρακονήματα εξασφαλίζουν αυτονομία 790 χλμ. ενώ οι μπαταρίες υπόσχονται επιπλέον 190 χλμ. προσφέροντας τη δυνατότητα  επαγωγικής φόρτισης. Ως αποτέλεσμα η συνδυαστική αυτονομία του γερμανικού van διαμορφώνεται σε 980 χλμ. και χωρίς να εκλύει στην ατμόσφαιρα τίποτα άλλο πέρα από νερό.



πηγή auto.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg