Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Yamaha - Τώρα, και αυτοκίνητα

Lexus LFA

H Yamaha έχει κατά καιρούς ασχοληθεί με την αυτοκινητοβιομηχανία, κυρίως σε ότι αφορά την εξέλιξη κινητήρων.


Οι μηχανικοί της, ήδη μετείχαν ενεργά στη δημιουργία του εμβληματικού 2000 GT (1967) της Toyota, έχει σχεδιάσει τον κινητήρα 4A-GE καθώς και όλα τα σύνολα υψηλών επιδόσεων (Lexus LFA, Lexus ISF, Toyota Celica GT4 κ.λπ.) της ιαπωνικής εταιρείας, έχει συνεργαστεί με τη Ford, μεταξύ άλλων και για τον κινητήρα του Puma, καθώς και με τη Volvo για το V8 των 4.400 κυβικών των Σουηδών.

Τώρα όμως σκοπεύει, κατά πάσα πιθανότητα, να δηλώσει η ίδια το παρόν, μιας και στην έκθεση του Τόκιο στο τέλος του μήνα θα παρουσιάσει ένα σπορ μοντέλο, το περίγραμμα του οποίου βλέπετε στην teaser φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το πιθανότερο είναι πως θα πρόκειται για ένα ηλεκτρικό είτε plug-in υβριδικό concept, μιας και αυτή είναι η τάση για τα πρωτότυπα που επικρατεί στη φετινή έκθεση του Τόκιο, που σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία «θα είναι εμπνευσμένο από τις μοτοσυκλέτες και το ιδιαίτερο στυλ των Yamaha».

Τώρα τι σημαίνει το «εμπνευσμένο από τις μοτοσυκλέτες» μένει να το δούμε στην πράξη.

Ενδεχόμενα ο συμβατικός του κινητήρας να προέρχεται από μια μοτοσυκλέτα της Yamaha.

tyamatr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg