Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Φτηνότερο για νοικοκυριά και βιομηχανία το φυσικό αέριο από το νέο έτος

 Σημαντικά μειωμένα τιμολόγια θα δουν από του χρόνου όσα νοικοκυριά καίνε φυσικό αέριο...

... καθώς και οι βιομηχανίες, υπό την προϋπόθεση φυσικά οι εξελίξεις στη Συρία να μην ανατρέψουν την εδώ και έναν χρόνο συνεχιζόμενη πτωτική πορεία του πετρελαίου.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η παρατεταμένη μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου μεταφράζεται σε ανάλογη μείωση τιμών από τη ΔΕΠΑ και σε έκπτωση των τιμολογίων που θα εκδοθούν στις αρχές του έτους από τις τρεις Εταιρείες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας.

Στην πολυπληθέστερη εξ αυτών, αυτήν της Αττικής με 320.000 πελάτες, τα οικιακά τιμολόγια για το πρώτο τρίμηνο, οπότε και τα καλοριφέρ λειτουργούν στο φουλ, εκτιμάται ότι θα είναι μειωμένα κατά 15% έναντι του αντίστοιχου φετινού διαστήματος. Μόνο την τελευταία διετία έχουν μειωθεί κατά 20%.

Η κατηγορία, ωστόσο, που θα καρπωθεί κυρίως το όφελος της μείωσης του πετρελαίου θα είναι η βιομηχανία. Τα συγκεκριμένα τιμολόγια υπολογίζεται ότι θα είναι 35% χαμηλότερα σε ετήσια βάση.

*Διαβάστε περισσότερα στα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg