Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Βερολίνο - Συλλήψεις μετά από εφόδους


Συλλήψεις μετά από εφόδους στο Βερολίνο
«Σοβαρή πράξη βίας» που «κινδύνευε η πολιτεία» φέρεται να ετοίμαζαν οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την Πέμπτη στο Βερολίνο, μετά από εφόδους της αστυνομίας για τον εντοπισμό τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένας 28χρονος και ένας 46χρονος, βρίσκονταν «σε επαφή με το ισλαμιστικό κίνημα», δεν έδωσαν όμως περαιτέρω διευκρινίσεις. Ανέφεραν ωστόσο ότι δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά και δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι «σχεδιαζόταν πράξη βίας στο Βερολίνο».

Οι συλλήψεις έγιναν σε ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο, μετά από έφοδο των ειδικών δυνάμεων, στη δυτική συνοικία Σάρλοτενμπουργκ και ένα κτίριο στο νότιο προάστιο Μπριτς.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικοί ενέργησαν βάσει πληροφοριών ότι ετοιμαζόταν κάποια επίθεση καθώς οι αστυνομίες όλων των ευρωπαϊκών χωρών βρίσκονται σε επιφυλακή μετά τη σφαγή στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.

Ποδοσφαιρικός φιλικός αγώνας μεταξύ Γερμανίας και Ολλανδίας την περασμένη εβδομάδα στο Ανόβερο ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή από φόβο επίθεσης.







Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg