Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Ακυβέρνητη πλατφόρμα κατευθύνεται προς εξέδρα άντλησης πετρελαίου

Ακυβέρνητη γιγάντια πλατφόρμα κατευθύνεται προς εξέδρα άντλησης πετρελαίου της Βόρειας Θάλασσας

Γιγάντια πλατφόρμα κατευθύνεται εκτός ελέγχου προς τις εξέδρες άντλησης πετρελαίου των κοιτασμάτων Valhall και Ekofisk στη Βόρεια Θάλασσα...

... των εταιρειών BP και ConocoPhillips, οι οποίες έχουν απομακρύνει περί τους 300 εργαζόμενους.

Οι εργασίες άντλησης έχουν διακοπεί.

Οι κάβοι ρυμούλκησης της πλατφόρμας, η οποία είναι μήκους 110 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων, έσπασαν λόγω της κακοκαιρίας χθες το βράδυ εντός των βρετανικών χωρικών υδάτων, καθώς κατευθυνόταν προς τη Νορβηγία.

Νωρίς το πρωί βρισκόταν σε απόσταση 26 χιλιομέτρων από το κοίτασμα Valhall, σύμφωνα με το νορβηγικό κέντρο συντονισμού και διάσωσης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων NTB. Η ακυβέρνητη γιγάντια πλατφόρμα βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην εξέδρα του κοιτάσματος Valhall.

Αρχικά, 150 εργαζόμενοι του ομίλου BP απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο προς γειτονικές εξέδρες, ενώ 71 εργαζόμενοι μεταφέρονται προς τις εξέδρες του κοιτάσματος Ekofisk. Η εταιρεία ConocoPhillips απομάκρυνε 145 εργαζόμενους από εγκαταστάσεις της που εν δυνάμει απειλούνται στο κοίτασμα Ekofisk. Τα εναπομείναντα μέλη του προσωπικού θα απομακρυνθούν από την εξέδρα τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νορβηγικού τηλεοπτικού δικτύου NRK.








πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg