Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ρομπότ "λύνει" τον κύβο του Ρούμπικ σε ένα δευτερόλεπτο!!



Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες διεκδικούν δύο νέοι μηχανικοί, οι οποίοι κατασκεύασαν ένα ρομπότ που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε περίπου ένα δευτερόλεπτο.

Οι Τζέι Φλάτλαντ και Πολ Ρόουζ εξηγούν ότι η πρωτότυπη συσκευή τους χρειάζεται 1,2 δευτερόλεπτα για την επίλυση του διάσημου παιχνιδιού σκέψης, με το βίντεο που δημοσίευσαν στο διαδίκτυο να έχει ήδη πάνω από τέσσερα εκατομμύρια προβολές.

Το σχετικό… ρομποτικό ρεκόρ κατέχει η δημιουργία του φοιτητή Ζάκαρι Γκρόμκο από τη Φλόριντα, που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε 2,39 δευτερόλεπτα.

Ο κύβος του Ρούμπικ, ένα από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα παιχνίδια σκέψης στον κόσμο, επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα, γλύπτη και εφευρέτη Έρνο Ρόυμπικ, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

Από την πρώτη κυκλοφορία του παιχνιδιού στην αγορά, το 1980, εκτιμάται ότι ένας στους επτά ανθρώπους στον κόσμο έχει παίξει με τον κύβο του Ρούμπικ.

Ρομπότ λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε ένα δευτερόλεπτο (Video) - Media












πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg