Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Καμμένος: Απαιτείται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και συνταγματική αναθεώρηση



Πρέπει όλοι να πούμε την αλήθεια, τόνισε ο Πάνος Καμμένος και υποστήριξε πως η κατάσταση του ασφαλιστικού οφείλεται σε αιτίες που βρίσκονται στο παρελθόν και βαραίνουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πρώτον, γιατί ποτέ δεν υπήρξε αναλογιστική μελέτη. Δεύτερον, παθητική διαχείριση των αποθεματικών με την υποχρεωτική κατάθεση στην ΤτΕ. Εξαίρεσε, όμως, τα Ταμεία των Ενόπλεων Δυνάμεων, λέγοντας ότι χάρις στη σωστή διαχείριση έχουν σήμερα περιουσία 35 δις ευρώ.

Αντίθετα, η ενεργητική αξιοποίηση των αποθεματικών είχε άρωμα τζόγου, προσέθεσε. Επί ΠΑΣΟΚ, είπε, φόρτωναν στα ταμεία τις μετοχές που κάποιοι ήθελαν να ξεφορτωθούν. Κατηγόρησε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί τότε ήταν... εργαζόμενος στη Εθνική Τράπεζα με Διοικητή τον αείμνηστο Θεόδωρο Καρατζά.

Κατόπιν πέρασε στο PSI, που οδήγησε σε απώλεια 13 δις ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης καυτηρίασε και τη μείωση των εισφορών, θέμα που συνέδεσε με το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και την ανεργία που ξεπέρασε το 25%.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χειροκροτήθηκε στο σημείο που ζήτησε την απόδοση ποινικών ευθυνών, σε όσους διέλυσαν, όπως είπε, τα Ταμεία. Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος υπερασπίστηκε τις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, σε αντιδιαστολή με το email Χαρδούβελη, το οποίο κατέθεσε για μία ακόμη φορά στα πρακτικά της Βουλής.

Φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές


Επιπλέον πρότεινε ειδικό φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές από 1% έως 1,5% για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. 

Αναφερόμενος στο αγροτικό ζήτησε να διαχωριστούν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, από ιδιωτικούς υπαλλήλους με αγροτικό εισόδημα και τους επιχειρηματίες αγρότες. Απαλλαγές για τους πρώτους και κόψιμο των επιδοτήσεων για όλους τους άλλους, προσέθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Περνώντας στο μέτωπο των ελευθέρων επαγγελματικών επισήμανε την ανάγκη να βρεθεί τρόπος ελέγχου των εισοδημάτων τους, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι το 70% των μηχανικών δηλώνει ως εσόδημα κάτι λιγότερα από 2000 ευρώ.

Με αυτό το σκεπτικό ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και να συμπεριληφθεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην συνταγματική αναθεώρηση με τη δημιουργία ενός κέντρου που θα παρακολουθεί την εξέλιξή του και θα αποφασίζει για τις απαραίτητες αλλαγές.







πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg