Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Οι νέοι Έλληνες που διακρίθηκαν σε Ευρώπη και Αμερική

adele-exarchopoulos

«Ελληνικό άρωμα» έχει η φετινή λίστα του Forbes 30 Under 30, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη.

Η λίστα της Αμερικής ξεχώρισε ανάμεσα από 15.000 άτομα απ’ το χώρο των επιχειρήσεων εκείνους τους 600 που φαίνεται να έχουν όλα τα προσόντα ώστε να διακριθούν στον χώρο του επιχειρείν.
Στο Presenting the Class of 2016 υπάρχουν 600 νέοι επιχειρηματίες που ξεχωρίζουν σε 20 διαφορετικές κατηγορίες που περιλαμβάνουν 30 νέους κάτω των 30 ετών που διακρίνονται σε συγκεκριμένο τομέα. Ανάμεσα τους υπάρχουν και τρεις Έλληνες που διαπρέπουν στην κατηγορία Τέχνη-Στυλ, Κατασκευαστών και Βιομηχανίας και Marketing-Διαφήμιση.

Πρόκειται για την Αθηνά Παπαδοπούλου, η οποία ήρθε 23η θέση της λίστας των 30 πιο πετυχημένων νέων στην κατηγορία Τέχνη-Στυλ. Η καλλίτεχνις και γλύπτρια έχει ήδη εκθέσει τα έργα της σε Λονδίνο και Βερολίνο και προετοιμάζει την έκθεση της στη Νέα Υόρκη.

Στην 6η θέση της λίστας Marketing-Διαφήμιση βρίσκεται ο Νίκος Κρομύδας, ιδρυτής μιας εταιρείας ψηφιακής καινοτομίας με έδρα το Ιλλινόις.

Τέλος, ο Τζεφ Στεφανής, συνιδρυτής της εταιρείας Riide παρουσιάζοντας ένα νέο σχέδιο ηλεκτρικού ποδηλάτου, ειδικά σχεδιασμένο για τις μεγαλουπόλεις, βρίσκεται στην 27η θέση της λίστας Κατασκευαστών και Βιομηχανίας.

Από την άλλη, η λίστα 30 Under 30 για την Ευρώπη αναδεικνύει τους νέους κάτω των 30 ετών που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν σε 10 διαφορετικούς τομείς. Συνολικά, παρουσιάζονται 300 νέοι, δηλαδή 30 σε κάθε μία από τις 10 υποκατηγορίες. Ανάμεσα τους βρίσκονται ξανά Έλληνες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στον τομέα τους και να αφήσουν το δικό τους στίγμα.

Την πεντάδα της Ευρώπης «ανοίγει» η Αντέλ Εξαρχόπουλος, η οποία βρίσκεται στην 10η θέση της κατηγορία Ψυχαγωγίας. Η ηθοποιός έγινε γνωστή μέσα απ’ την ταινία «La vie d’ Adele» (Η ζωή της Αντέλ) που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών και κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα. Στην ίδια κατηγορία και 10 θέσεις πιο κάτω βρίσκεται ο τραγουδιστής και μέλος του συγκροτήματος Foals, Γιάννης Φιλιππάκης.

Στην κατηγορία Βιομηχανία θα συναντήσουμε στην 11η θέση τους συνιδρυτές της Heliix, Νίκο Αράπκουλε και Παναγιώτη Παπαδιαμάντη, της πρωτοποριακή τεχνολογία μετατροπής της θερμικής ενέργειας σε ηλεκτρική, πάνω στην οποία βασίζεται το πρώτο προϊόν της εταιρείας, η συσκευή Phaethon™. Η καινοτόμος αυτή συσκευή, μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε τύπο ηλιακού θερμοσίφωνα, δημιουργώντας ένα σύστημα ηλιακής συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – ζεστού νερού χρήσης, που προσφέρει μείωση έως και 30% στο ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών.

Στην 9η θέση της λίστας Λιανική και Ηλεκτρονικό Εμπόριο βρίσκεται η Χριστίνα Οικονόμου, η οποία σε3 μόλις χρόνια επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, έχει αποφοιτήσει από τη σχολή μόδας Istituto Marangoni, έχει κερδίσει το διεθνές βραβείο στο London Graduate Fashion Week, έχει δουλέψει πλάι στον Giambattista Valli, ήταν ανταποκρίτρια της ελληνικής Vogue, ενώ δεν είναι λίγες οι bloggers που την έχουν επιλέξει για να συνεργαστούν.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg