Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ο Θύμιος (Ευθύμιος) Δρόσος, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των ΑΝΕΛ


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ανακοίνωσαν τους νέους επικεφαλής των Γραμματειών, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Γραμματέα του Κινήματος και έγκρισης εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής:

 Για τη θέση του Γραμματέως Πολιτικού Σχεδιασμού, επιλέχθηκε ο Θύμιος (Ευθύμιος) Δρόσος...

Άποψή μας είναι πως η επιλογή του Προέδρου τους για τη θέση του Γραμματέως Πολιτικού Σχεδιασμού, δεν θα μπορούσε να ήταν πιο εύστοχη, μιας και ο κ. Δρόσος με τις γνώσεις, την εμπειρία και πάνω απ όλα με τον ακέραιο χαρακτήρα του, θα ωθήσει το κόμμα προς ένα ουσιαστικά καλύτερο αύριο..

Ο Θύμιος (Ευθύμιος) Δρόσος είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε στο ίδιο πανεπιστήμιο με σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και στη Δημόσια Διοίκηση. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ως στα Αρσάκεια - Τοσίτσεια σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Επίσης έχει διατελέσει στο παρελθόν Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ) του Υπουργείου Παιδείας (2004-2007) και στη συνέχεια Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης (ΕΚΕΠΙΣ) των Υπουργείων Εργασίας και Παιδείας μέχρι το Μάρτιο του 2010. Την ίδια περίοδο, υπήρξε Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δια Βίου Μάθησης και του Εθνικού Συστήματος Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση (ΕΣΣΕΕΚΑ).

Εμπειρία διαθέτει και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχει διατελέσει Νομάρχης Εύβοιας το 1993 και εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, νομό από τον οποίο κατάγεται (συγκεκριμένα από τη Χόμορη).

Σε ότι αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή, ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη της ΟΝΝΕΔ, λαμβάνοντας μέρος ως αιρετός εκπρόσωπος στο Α’ Μεταδικτατορικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ. Στο Συνέδριο της ΝΔ το 2010 εκλέχτηκε πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή αναλαμβάνοντας παράλληλα καθήκοντα Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού, αλλά το 2013 αποχώρησε διαφωνώντας με την πολιτική που εφάρμοζε.

Με ενδιάμεσο σταθμό τη Νέα Μεταρρυθμιστική Ανασυγκρότηση όπου διετέλεσε αιρετό μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, καθώς και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, μετά την παύση λειτουργίας του κόμματος, προσχώρησε πολιτικά στους Ανεξάρτητους Έλληνες το 2014, όπου έλαβε μέρος ως υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές Ιανουαρίου 2015 (Ψηφοδέλτιο Επικρατείας) και Σεπτεμβρίου 2015 (Εκλογική Περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας).

Δείτε την κάλυψη των υπολοίπων Γραμματειών ΕΔΩ


Γρηγόρης Δασκαλάκης
(Με πληροφορίες από τους Ανεξάρτητους Έλληνες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg