Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ένα Fiat, αξίας 62.000 δολαρίων!



Ένα μικρό μαύρο αυτοκίνητο Fiat 500L που χρησιμοποιήθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο κατά τη διάρκεια της ιστορικής πρώτης επίσκεψής του στη Φιλαδέλφεια πέρυσι...


... πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 82.000 δολαρίων, ποσό που θα δοθεί για φιλανθρωπικά έργα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Θρησκευτικοί αξιωματούχοι της Φιλαδέλφειας στις βορειοανατολικές ΗΠΑ δήλωσαν ότι η πώληση αυτή ήταν το αποκορύφωμα μιας εορταστικής βραδιάς που άνοιξε την αυλαία της φετινής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φιλαδέλφειας, της τοπικής έκθεσης αυτοκινήτου.
 
Συνολικά, 19 πλειοδότες από διάφορες πόλεις των ΗΠΑ συμμετείχαν στη δημοπρασία η οποία διήρκησε μόλις 11 λεπτά. Η ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

«Τι υπέροχο πνεύμα γενναιοδωρίας είδαμε απόψε!» δήλωσε μετά την πώληση ο Τζον Μακ Αϊντάιρ, βοηθός επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής της Φιλαδέλφειας.

Τα έσοδα θα δοθούν σε φιλανθρωπικά έργα και ιδρύματα που διαχειρίζεται η αρχιεπισκοπή, ανέφεραν σε ανακοίνωση οι διοργανωτές της δημοπρασίας.


 Αξιωματούχοι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας διευκρίνισαν ότι ο 79χρονος Ποντίφικας είχε πράγματι χρησιμοποιήσει δύο Fiat 500L κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Φιλαδέλφεια και ότι το αυτοκίνητο που πωλήθηκε ήταν ένα από αυτά. Το δεύτερο θα συνεχίσει να εκτίθεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φιλαδέλφειας που ανοίγει σήμερα, Σάββατο, τις πύλες της και θα διαρκέσει μια εβδομάδα.

Ο Ποντίφικας επέλεξε το μικρό Fiat για να εκφράσει την ανησυχία του για το περιβάλλον, αλλά και να δείξει ότι πρέπει να υιοθετείται ένας λιτός τρόπος ζωής, μακριά από πολυτέλειες.
Η τιμή για ένα καινούργιο Fiat 500L αρχίζει από περίπου 19.000 δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας.

Το Fiat αυτό ήταν ένα από τα έξι αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αργεντίνου Πάπα στην Ουάσινγκτον, τη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια τον Σεπτέμβριο. Επίσης, ο Πάπας είχε χρησιμοποιήσει ένα λευκό τζιπ με ανοικτές πλευρές για να χαιρετά από κοντά τα παιδιά από τις περιοχές από τις οποίες περνούσε.





(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg