Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Η Nissan στοχεύει στη μείωση του βάρους στα αυτοκίνητα της

Η Nissan στοχεύει στη μείωση του βάρους στα αυτοκίνητα της

Η Nissan, πιστή στο όραμά της για καινοτομίες, δεσμεύεται με μια στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή, που αποσκοπεί στη μείωση του βάρους για την γκάμα των επιβατικών οχημάτων της, αρχής γενομένης από το 2016.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Nissan με την ονομασία “Lightweighting Programme”, θα παράγει μια πρωτοποριακή δομή από πρωτότυπα υλικά, ειδικά σχεδιασμένα για να χρησιμοποιηθούν για το πάτωμα των μελλοντικών οχημάτων της φίρμας.

Σε στενή συνεργασία με την αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, η Nissan θα αντλήσει τεχνογνωσία από τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται τόσο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όσο και στην αεροδιαστημική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των υλικών που χρησιμοποιούνται σε διαστημικά ταξίδια.

Εκτός από το “Lightweighting Programme”, η Nissan ήδη εφαρμόζει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μείωσης της μάζας για τα οχήματά της, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την μείωση του βάρους κατά 90kg και 40kg, στα X-Trail και Qashqai αντίστοιχα. Με βάση το ισχύον πρόγραμμα, οι μηχανικοί της Nissan κάνουν χρήση ελαφρύτερων αλλά και ισχυρότερων υλικών, χωρίς να θυσιάζεται (λόγω βάρους) η προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού στα συγκεκριμένα μοντέλα.

Με το “Lightweighting Programme”, η Nissan θα βελτιώσει περαιτέρω τις επιδόσεις και την κατανάλωση καυσίμων των οχημάτων της, ενώ θα λειτουργήσει και αντισταθμιστικά ως προς το βάρος των νέων τεχνολογιών που προστίθενται στα αυτοκίνητά της.

Γιάννης Τσιρογιάννης
gtsirogiannis@e-typos.com

www.e-typos.com/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg