Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Οι υποψηφιότητες για το Βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί διεκδικούν το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου ...

...(Φθινόπωρο 2014-Καλοκαίρι 2015), στη φετινή απονομή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στις 20.00, στο Θέατρο Χορν(Αμερικής 10). Πρόκειται για την δέκατη έκτη χρονιά που δίνεται το εν λόγω βραβείο.

Οι φετινοί υποψήφιοι είναι ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης για το ρόλο του Φρανκ-ν-Φέρτερ (Frank 'n' Furter) στο μιούζικαλ του Richard o' Brien «Rocky Horror Show» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου (Rex), ο Κωνσταντίνος Γώγουλος για τους ρόλους του Φρανκ Χάντερ στην «Εκδοχή του Μπράουνινγκ» του Τέρενς Ράττιγκαν και του Τζιμ Ο΄Κόνορ στον «Γυάλινο Κόσμο» του Τεννεσσή Ουίλλιαμς σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη (Εμπορικόν), ο Αργύρης Πανταζάρας για την ερμηνεία του στον μονόλογο «ΑΩ» σε διασκευή και σκηνοθεσία δική του (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής) και για το ρόλο του Τρελού στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ», σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ (Πειραιώς 260) - και τέλος, ο Γιώργος Παπαγεωργίου για το ρόλο του Babe (Μπέμπης) στο έργο του Τζεζ Μπάτεργουορθ «Mojo», σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Πόρτα).

Η απονομή του ετήσιου επαμειβόμενου «Βραβείου Δημήτρης Χορν», ξεκίνησε το 2001, μετά από πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και τη χρηματοδότηση του Γιάννη Χορν. Πρόκειται για τον σταυρό που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Ο περυσινός νικητής του βραβείου, Μιχάλης Σαράντης, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.

Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg