Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Kristina Pimenova - Top Model μόλις 10 ετών

Περιοδικό που ασχολείται με τα οικονομικά, εκτίμησε πως τα κέρδη της Kristina Pimenova από το modeling, θα φτάσουν τα 82 εκατ. δολ. το 2016.

Η Gisele Bundchen, η οποία ηγήθηκε της λίστας με τα πλουσιότερα μοντέλα για το 2015, "έβγαλε" μέσα στο έτος 44 εκατ. δολ.

Κάπου εδώ θα ήταν χρήσιμη μια σημείωση: η Βραζιλιάνα είναι 35 χρόνων και η Ρωσίδα μόλις 10, με τη μητέρα της που διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της στα social media να 'χει καταφέρει να προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία για τον τρόπο που διαχειρίζεται το ανήλικο παιδί της. Την ίδια ώρα, ο πατέρας της μικρής -πρώην ποδοσφαιριστής- ομολογεί απερίφραστα ότι "έχουμε εναποθέσει πάνω της, τις ελπίδες μας".  Παράλογο;

 
Έχει κανάλι στο YouTube, λογαριασμό στο Instagram (με 1.2 εκατ. followers -ξεπέρασε τους 500.000, πριν "κλείσει" τα 9), στο Facebook (με 4.006.811 ανθρώπους να 'χουν κάνει like -αριθμός που αυξάνεται καθημερινά και στη συντριπτική πλειοψηφία αποτελείται από άνδρες), στο κινεζικό Twittter (QQ) και στο ρωσικό VK.com, τα οποία διαχειρίζεται η μητέρα της. Που αν ανεβάσετε λίγο το βλέμμα σας, θα διαπιστώσετε ότι προφανώς και ζει τη ζωή που δεν έζησε μέσω της μικρής της κόρης(ήταν μοντέλο, αλλά... το ήξερε εκείνη και λίγοι ακόμα, μεταξύ αυτών ο πρώην Ρώσος διεθνής ποδοσφαιριστής και δυο φορές πρωταθλητής στη χώρα του, Ruslan Perimenov που την παντρεύτηκε). Γιατί έχει και τη Natalia, η οποία είναι 16 χρόνων ("την έκανα όταν ήμουν 21"), αλλά προφανώς επειδή δεν μάγεψε τα πλήθη από μικρή, δεν ασχολείται ιδιαίτερα (καθόλου) μαζί της. Η fan page της πρωτότοκης στο Facebook έχει 805 likes και δηλώνει "καλλιτέχνης",  φέρεται να σπουδάζει στη Μεγάλη Βρετανία και απέχει από τις οικογενειακές συνεντεύξεις, μαζί και από τα ταξίδια της μικρής για δουλειά "τα οποία χρωστάμε στη Kristina, χάριν εκείνης ταξιδεύουμε και ανακαλύπτουμε τον κόσμο" επισημαίνει ο ενθουσιασμένος (;) πατέρας. Σημειωτέον, ο πρώην ποδοσφαιριστής ομολογεί πως το γεγονός ότι δεν έκανε μεγάλη καριέρα, είναι ο λόγος που έχουν εναποθέσει με τη σύζυγο του, όλες τους τις ελπίδες στη 10χρονη. Όχι. Δεν τον "μάζεψε" κανείς.


(H αδελφή της Kristina)
Αλλά ας επιστρέψουμε στη μητέρα Pimenova, η οποία "ποστάρει" φωτογραφίες της ανήλικης κόρης της με μπικίνι, στην παραλία, αλλά την ίδια ώρα... στέλνει στο γιατρό όσους κάνουν σεξιστικά σχόλια. Το μόνο λάθος που έχει παραδεχθεί πως έχει κάνει ήταν να "ανεβάσει" φωτογραφία από την παραλία, με την Κristina να φορά μονοκίνι και να κρατά στο ύψος του στήθους τα παιχνίδια της. "Και ξέρεις τι έγραψαν; Πως αγκαλιάζει τα παιχνίδια, μπροστά στο στήθος γιατί νιώθει πως έχει κάτι να κρύψει". Το πιστεύεις; Ειλικρινά θεωρώ πως αυτοί οι τύποι έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα".
Δεν ξέρω αν κατάλαβες, αλλά τη στιγμή που κάνει ό,τι μπορεί να αναδεικνύει τη "σεξουαλικότητα" της 10χρονης Kristina, με τα σχετικά comments να μαζεύονται κατά εκατοντάδες, δηλώνει "πρέπει να σκέφτεσαι σαν παιδεραστής, για να βρίσκεις κάτι σεξουαλικό σε αυτές τις φωτογραφίες, οπότε μάλλον ήλθε η ώρα να πας σε γιατρό. Είμαι σίγουρη πως όλες οι φωτογραφίες είναι απόλυτα αθώες. Δεν της έχω ζητήσει ποτέ να πάρει συγκεκριμένη πόζα και μπορώ να σας αποκαλύψω ότι δεν απολαμβάνει ιδιαίτερα το να τη φωτογραφίζω, οπότε το κάνω γρήγορα, χωρίς να το αντιλαμβάνεται". Θέλετε ένα δείγμα ενός "αθώου" για τη Glykeria, click; Ιδού.

 
Το πιο σύνηθες σχόλιο που θα βρεις, σε ένα από τα πιο πρόσφατα post, είναι "προσεύχομαι οι γονείς της να είναι κοντά της σε κάθε βήμα. Όλοι αυτοί οι ανατριχιαστικοί άνδρες να σχολιάζουν εδώ. Και είναι ένα μωρό. Όχι γυναίκα. Ένα μικρό κορίτσι", με τους απανταχού γονείς να εκφράζουν τις ανησυχίες για όσα κάνει λάθος η Glykeria, στον τρόπο που διαχειρίζεται την εικόνα της μικρής -και παραβιάζει όλους τους κανόνες της Cyber Safety. Μοιράζεται κάθε στιγμή της κόρης της με τους φαν (γενέθλια, παιχνίδια, τις στιγμές χαλάρωσης και του ύπνου) και έχει δει τα έσοδα από την πώληση της παιδικής ηλικίας της Kristina, να αυξάνονται κατακόρυφα.


(Τόσο πολύ απολάμβανε η μικρή την όλη διαδικασία, ως μωρό...)
Το "μικρό super model" όπως την έχουν χαρακτηρίσει και η περιγραφή της ως "το πιο όμορφο κορίτσι στον κόσμο" υπέγραψε δυο συμβόλαια, με μεγάλα αμερικανικά πρακτορεία μοντέλων: το LA Models και το New York Models. Την είδηση φυσικά και μοιράστηκε, με τον κόσμο η μητέρα της, μέσω του λογαριασμού στο Instagram. Και σε αυτό το post υπήρχαν ουκ ολίγοι που της πρότειναν να γίνουν ζευγάρι, κάποιοι έγραψαν "είναι πραγματικά hot", ότι "έχει πολύ σέξι πόδια" και άλλοι "να γίνεις η απίστευτη νύφη ενός πολύ τυχερού άνδρα". Η αλήθεια είναι πως δεν είναι το πρώτο κορίτσι που τα περνά όλα αυτά. Έχει προηγηθεί η Thylane Blondeau από τη Γαλλία, η οποία στα 10 της χρόνια έκανε... αυτή τη φωτογράφιση (για τη γαλλική Vogue και σε άρθρο για το τι μακιγιάζ αντιστοιχεί σε κάθε ηλικία).

 
Τώρα, στα 14 το ίδιο κορίτσι έχει 218.000 "ακόλουθους" στο Instagram και "κλείνει" με χαρακτηριστική άνεση πρωτοσέλιδα σε μεγάλα περιοδικά, αλλά και ρόλους σε κινηματογραφικές ταινίες. Οι ψυχολόγοι που ασχολήθηκαν με το θέμα της, κατέληξαν στο ότι τα παιδιά που γίνονται επίκεντρο ενδιαφέροντος στα social media, συνηθίζουν να βάζουν σε δεύτερη (τρίτη, τέταρτη) μοίρα την εκπαίδευση και δεν αντιλαμβάνονται πως ό,τι συμβαίνει στο Instagram, το Facebook, το Twitter κλπ, δεν είναι πραγματική ζωή. H άλλη άποψη εστιάζει στο ότι αυτά τα παιδιά, κατ' αρχάς δεν είναι δικά μας, δευτερευόντως κερδίζουν πολλά χρήματα και γίνονται διάσημα -αντί να ζουν φτωχά. Οι ειδικοί καταλήγουν στο ότι οι γονείς των μικρών μοντέλων, δεν διαφέρουν από τους γονείς ενός μικρού ταλαντούχου αθλητή ή μιας μικρής διάνοιας στα μαθηματικά ή τις τέχνες. Τα βλέπουν ως "χρυσωρυχείο" και κινούνται αναλόγως. Ενδεχομένως, βέβαια να μην "ποστάρουν" φωτογραφίες σαν και αυτή, όπως κάνει η μητέρα της Kristina. Την ίδια ώρα, καταλήγουν στο "αν θες να ανησυχήσεις για ένα παιδί, κάντο για αυτό που το πούλησε η μάνα του για σκλάβα του σεξ ή για τον 10χρονο που έπεσε θύμα βιασμού".

 

Η Glykeria είχε αποκαλύψει το πώς ξεκίνησαν όλα, όταν ήταν μόλις 3 χρόνων η Κristina, σε εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης, για το κανάλι 5 S.U.P. TV. "Είχαμε κάνει οικογενειακώς, ένα ταξίδι στο Παρίσι. Εκεί άλλαξαν όλα. Στο δρόμο μας έλεγαν διαρκώς "τι όμορφο παιδί". Πολλά κομπλιμέντα. Μας ρωτούσαν αν είναι μοντέλο. Τότε το σκεφτήκαμε. Στην αρχή, είχαμε επιφυλάξεις". Τις ξεπέρασαν γρήγορα (και εκείνη και ο σύζυγος της), έφτιαξαν ένα book και έψαξαν στο internet για κάποιο πρακτορείο. "Μου άρεσε ένα στη Μόσχα, έστειλα τις φωτογραφίες της και μας κάλεσαν για συνέντευξη". Τους κάλεσαν και για φωτογράφιση. Η πρώτη δουλειά της μικρής, μάλιστα έφτασε έως  την Ιταλία. "Την επομένη ήταν γνωστή παντού, μέσω της αφίσας που υπήρχε παντού, σε όλη τη χώρα. Αυτό μας έδωσε μεγάλη ευχαρίστηση", λέει η Glykeria, για να προσθέσει ότι "αρχικά, δεν ήθελε να ποζάρει, αλλά... όπως συμβαίνει πάντα η επιτυχία μιας φωτογράφισης εξαρτάται από τον φωτογράφο! Ήταν με άλλα παιδιά και ένιωθε πως πρόκειται για παιχνίδι. Τώρα έχει ωριμάσει και εκτιμά αυτό που της συμβαίνει. Πάντως, από την αρχή μας έλεγαν πως έχει γεννηθεί με φωτογένεια". Στα 4 έκανε την πρώτη της πασαρέλα και στα 7 ήταν το εξώφυλλο της ιταλικού Vogue Bambini.

Σύντομα άρχισε να παίρνει χιλιάδες δολαρίων για κάθε project. Κερδίζει τόσα που οι γονείς της της επιτρέπουν να έχει για παιχνίδι τα χρήματα. Του τύπου των 500 ρουβλίων (6 ευρώ, με το μέσο μισθό στη χώρα να είναι τα 450 ευρώ) τα οποία βάζει στο παιδικό της τσαντάκι. Όπως εξήγησε η μητέρα της, έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα δεν είχαν καν ελεύθερο χρόνο, από τον όγκο των δουλειών που "έκλεινε" η μικρή -ειρήσθω εν παρόδω, έλεγε πως θέλει να γίνει στρατιωτικός. "Αλλά νιώθει καλά, διασκεδάζει, απολαμβάνει το κάθε λεπτό" είχε σχολιάσει η momager. Τίτλος που δημιούργησε η Kris Jenner, μητέρα των αδελφών Kardashian και των Jenners και προκύπτει από τη σύμπτυξη των λέξεων "mother" και "manager", με τα όρια να μην είναι ακριβώς διακριτά. Νιώθετε πως διαβάσατε αρκετά; Guess what. Η Glykeria έχει να πει και άλλα: "Δεν έχει συναίσθηση του πόσο διάσημη είναι, γιατί δεν της συμπεριφερόμαστε σαν να είναι σταρ. Δεν δίνει συνεντεύξεις -της το έχει απαγορεύσει ο πατέρας της, δεν θέλει να τη θέσουν αντιμέτωπη με το ερώτημα "πώς νιώθεις που είσαι το πιο όμορφο κορίτσι και κερδίζεις τόσα χρήματα;", γιατί πιστεύει πως θα την κάνει κακομαθημένη".

 
Πριν γίνει 9, η μικρή είχε δουλέψει για τους Armani, Roberto Cavalli, Dsquared2, Ermanno Scervino, Replay, Fendi, Benetton και άλλες παγκοσμίου βεληνεκούς εταιρίες, ενώ είχε εμφανιστεί και σε διαφημιστικά, μαζί και στην ιταλική Vogue. Πέραν των δουλειών που κάνει, ασχολείται και με τη ρυθμική γυμναστική και επειδή λεφτά υπάρχουν, έχει προσλάβει ως προπονήτρια την δέκα φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, Olga Kapranova. Το video που ακολουθεί, το "ανέβασε" η μητέρα της, στο δικό της λογαριασμό στο YouTube.








πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg