Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Για εξαπάτηση, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

mitsotakis
Φωτογραφία: Eurokinissi
«Σε μία κανονική δημοκρατία, η λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε να είναι θέμα συζήτησης στη Βουλή», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Δικαιοσύνη.

«Σε αυτή τη συζήτηση είστε κατηγορούμενος για τα ψεύδη σας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ενώ επέμεινε ότι «σε μία κανονική δημοκρατία, η λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε να είναι θέμα συζήτησης στη Βουλή».

«Στα κανονικά δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης όλοι σέβονται την αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Η Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι κανονικό δημοκρατικό κράτος. Είστε κατηγορούμενος κ. Τσίπρα γιατί παραδίδετε μία χώρα απομονωμένη στην Ευρώπη, γιατί παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε, γιατί προδώσατε όσους σας πίστεψαν. Μην μας κουνάτε το δάχτυλο, είστε ο βασικός υπεύθυνος για την τραγική κατάσταση της χώρας σήμερα», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή συζήτηση θέλει να μεταθέσει την ατζέντα. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να συζητάμε για τη διαπλοκή, θέλει να κατασκευάζει εχθρούς. Δεν αντέχει τη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

"Οι άνεργοι δεν ελπίζουν σε τίποτα, η μεσαία τάξη φοβάται"

Τη μία παριστάνει τον Αριστερό, την άλλη προσκολλάται στους Σοσιαλιστές. Σε λίγο θα έρθει και στις συνόδους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Οι άνεργοι δεν ελπίζουν σε τίποτα, η μεσαία τάξη φοβάται, οι εταιρείες ψάχνουν πώς να φύγουν από την Ελλάδα. Η φύλαξη των συνόρων εκχωρήθηκε στο ΝΑΤΟ και η διαχείριση του προσφυγικού σε ΜΚΟ. Το κράτος είναι ανύπαρκτο. Ακόμα δεν φέρατε στη Βουλή τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για να την εφαρμόσετε», ανέφερε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τολμήστε κι εσείς να πάτε στην Ειδομένη, να δείτε τα αποτελέσματα της πολιτικής σας. Ο δήθεν ανθρωπισμό της Αριστεράς βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης. Γιατί ντροπιάζετε την εικόνα της Ελλάδας; Γιατί αφήσατε το πρόβλημα να πάρει εφιαλτικές διαστάσεις; Γιατί επιτρέπετε σε υπουργούς σας να κάνουν δηλώσεις περί προσφύγων - επενδυτών; Δεν ξέρω αν θα κάνετε τους μετανάστες επενδυτές, αλλά σίγουρα θα κάνετε τους επενδυτές μετανάστες.

Οι «κόκκινες γραμμές» ξεθωριάζουν, η αξιολόγηση δεν κλείνει. Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα φοροκαταιγίδα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες τιμωρούνται. Η πραγματική οικονομία βουλιάζει μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Αλλά υπήρξε κι ένας υπουργός σας που είπε την αλήθεια. Τα δύσκολα τελείωσαν, έρχονται τα χειρότερα, είχε δίκιο ο κ. Αλεξιάδης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Χρειάζεται καπετάνιος με όραμα αληθινό, όχι κάλπικο. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ανίκανη. Δήθεν εθνικές ευαισθησίες και τελικά δεν τρέχει τίποτα κ. Καμμένε. Σας βλέπω στα υπουργικά έδρανα, μαζί με τον κ. Μουζάλα, αυτό είναι αυτοεξευτελισμός.

"Kυβέρνηση υπονομεύει την πολυφωνία"

Είστε μία κυβέρνηση υπό κατάρρευση και για αυτό θέλετε να δημιουργήσετε ένα ζήτημα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Δρομολογείτε τη συστηματική κατάπτωση της δημόσιας ζωής. Σας είχε προειδοποιήσει κ. Τσίπρα ότι βρίσκεστε σε ολισθηρό δρόμο. Η κυβέρνηση υπονομεύει την πολυφωνία, παρεμβαίνει ωμά στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό, η Ελλάδα θα παραμείνει ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα ό,τι και αν έχετε στο μυαλό σας και το Σύνταγμα δεν θα καταπατηθεί όσα πρωτοσέλιδα και αν παραγγείλετε. Δεν θα σας το επιτρέψει ο ελληνικός λαός», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Κύριε Τσίπρα το ισχυρότερο όπλο σας ήταν ότι είστε νέος και άφθαρτος. Τελικά αποδειχθήκατε πιο παλιός και από το παλιό και έμπλεξε η χώρα στις πιο παλιές και λαϊκίστικες νοοτροπίες. Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν φοβόμαστε κανέναν. Μαθήματα στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, εσείς δεν μπορείτε να δώσετε», είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από την πρώτη στιγμή είχατε στόχο να χτίσετε μία νέα διαπλοκή. Ο χειρισμός του ΕΣΡ είναι η επιτομή του αυταρχισμού. Αφαιρέσατε σημαντικές αρμοδιότητες και τις χορηγήσατε στον αγαπημένο σας υπουργό, τον εθνικό υπερκαναλάρχη, τον κ. Παππά. Και αναμασάτε την καραμέλα ότι σας πολεμά το μιντιακό σύστημα.

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις μυστικές σας συναντήσεις. Πλην της γάτας, ουδείς γνωρίζει τι ειπώθηκε. Γιατί ένας πολέμιος της διαπλοκής συναντά έναν βαρόνο της διαπλοκής; Για να πει όχι; Ή μήπως το όχι έγινε ναι στις μυστικές συναντήσεις, όπως με το δημοψήφισμα;», διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

"Πού βρίσκεται σήμερα ο κ. Νικολούδης;"

«Πού βρίσκεται σήμερα ο κ. Νικολούδης; Μήπως τον αποπέμψατε επειδή σας χάλασε το αφήγημα, επειδή είπε ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να μαζευτούν τα χρήματα από τη λίστα Λαγκάρντ; Η αλήθεια είναι κ. Τσίπρα ότι τα έσοδα από ελέγχους το 2015 ήταν πολύ λιγότερα από ό,τι το 2014.
Συγχαρητήρια για την αποτελεσματικότητά σας. Θυμηθήκατε πάλι τη λίστα Μπόργιανς. Την προηγούμενη φορά καταθέσατε ένα γράμμα, αλλά το διαβάσατε μισό. Εγώ καταθέτω όλο το έγγραφο το οποίο δεν διαβάσατε.

Αυτό που κάνατε λέγετε εξαπάτηση της εθνικής αντιπροσωπείας», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Βιώνουμε ιδιότυπο εισαγγελικό αυταρχισμό. Οι πρόσφατες καταγγελίες δημιουργούν ερωτήματα. Παρενέβη ή όχι ο κ. Παπαγγελόπουλος. Η ψήφιση νόμου δεν συνιστά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη κ. Τσίπρα. Άλλες είναι οι παρεμβάσεις που εσείς κάνετε», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πρώτη φορά Αριστερά, πρώτη φορά κλειστή η Ηρώδου του Αττικού. Οι πολίτες αισθάνονται ασφυξία και αγανάκτηση. Δεν θα αναγνωρίσετε την Ελλάδα που φτιάξατε, αν την αντικρίσετε από ψηλά. Οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια, η χώρα είναι ανοχύρωτη, capital controls, φόροι, ανεργία. Οι δήθεν νίκες σας αποδείχθηκαν πανωλεθρίες. Η Ελλάδα επί των ημερών σας έγινε όχι μόνο οικονομικά, αλλά και γεωπολιτικά χώρα υπό επιτροπεία.

Προσπάθησα πολλές φορές κ. Τσίπρα, αλλά θέλετε όξυνση, δεν αντέχετε τη συνεννόηση. Εδώ που φτάσαμε έχετε μόνο μία ωφέλιμη απόφαση για τον τόπο. Να παραιτηθείτε, να φύγετε πριν οδηγήσετε τη χώρα στην καταστροφή. Τώρα υπάρχει εθνικός λόγος, η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Αφού φαίνεται πως η Βουλή δεν μπορεί να δώσει λύση, ας τη δώσει ο λαός. Δεν περίμενα ότι θα το έλεγα τόσο γρήγορα, αλλά το κόστος για την παραμονή σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής σας. Σε λίγο θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός της χώρας», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.














πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg