Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ο Κυριάκος, τα "βάζει" με Καραμανλή και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

"Η αναθεώρηση του 2008 ήταν η πιο ατελής".

Με αυτές τις κουβέντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης "άδειασε" μεγαλοπρεπώς τον Κώστα Καραμανλή και τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη συνταγματική αναθεώρηση του 2008 η οποία πραγματοποιήθηκε με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ να είναι ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου και τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας να είναι πανίσχυρος υπουργός Εσωτερικών.

Φυσικά πρόκειται για θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς σε ομιλίες του αλλά αποκτάει άλλη σημασία από τη στιγμή που είναι πλέον πρόεδρος του κόμματος και όχι ένας απλός βουλευτής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας σε παρουσίαση βιβλίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε αναφέρθηκε σε ενδεχόμενη συνταγματική αναθεώρηση υποστηρίζοντας ότι το πραγματικό τέλος της μεταπολίτευσης θα πρέπει να συνοδευτεί από νέο σύνταγμα με τα εξής χαρακτηριστικά

- να είναι πιο λιτό
- να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Βουλής ενώπιον της κυβέρνησης
- να καταβληθεί το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, λεγοντας ότι η βουλή δεν μπορεί να υποκαθιστά τη δικαιοσύνη
- να διασφαλιστεί η κυβερνητική θητεία αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πρόταση από πλευράς ΝΔ για πενταετία
- να  αναβαθμιστεί ο ρόλος του ΠτΔ με τη συμμετοχή του στην επιλογή ανεξάρτητων αρχών και των προέδρων των ανώτατων δικαστηρίων.


Οι πληροφορίες από www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg