Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

World Performance Car of the Year 2016

http://roa.h-cdn.co/assets/15/29/980x490/landscape-1436791775-r8lead1.jpg

Τον τίτλο του «World Performance Car οf the Year» απέσπασε το Audi R8 σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη, όπου παραδοσιακά αποδίδονται τα βραβεία World Car Awards.

Έχοντας ήδη στο παρελθόν βραβευθεί ακόμα τρεις φορές στον ίδιο θεσμό, το R8 είναι το πιο πολυβραβευμένο μοντέλο στην ιστορία του θεσμού που ξεκίνησε το 2005. Για την ιστορία η προηγούμενη γενιά του R8 κατάφερε να αποσπάσει από την αρμόδια επιτροπή που αποτελείται από 73 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο τόσο τον τίτλο «World Performance Car» όσο και αυτόν του «World Car Design» το 2008, ενώ το 2010, βραβεύτηκε ξανά ως «Performance Car of the Year» στην έκδοση V10.

«Με την ξεχωριστή του σχεδίαση, την δυναμική του συμπεριφορά και τον αγωνιστικό του χαρακτήρα, το R8 είναι ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά της Audi και η ναυαρχίδα της Audi Sport. Η πρώτη γενιά του μοντέλου άνοιξε τον δρόμο την premium διαδρομή της φίρμας και επέτρεψε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Το νέο R8 θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία και θα επιταχύνει την περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής της Audi Sport», δήλωσε ο Dietmar Voggenreiter, επικεφαλής πωλήσεων και marketing της Audi AG.

Σημειώνεται ότι το Audi R8 Coupé με τον V10 κινητήρα και το νέο σύστημα quattro προσφέρει τις υψηλότερες επιδόσεις από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο παραγωγής της γερμανικής φίρμας με την κορυφαία έκδοση των 610 ίππων να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 330 χλμ./ώρα.

https://i.ytimg.com/vi/EFbR5h01CYs/maxresdefault.jpg








πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg