Σάββατο 9 Απριλίου 2016

«'Ικαροι» στους ουρανούς



Εντυπωσιακές εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Κώστα Λακαφώση στην αεροπορική βάση της 117 Πτέρυγας Μάχης, στην Ανδραβίδα, κατά τη διεξαγωγή της άσκησης «Ηνίοχος 2016».




Στην Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2016» συμμετείχαν αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ και των ΗΠΑ, ενώ η γαλλική πολεμική αεροπορία συμμετείχε ως παρατηρητής.



Η άσκηση προέβλεπε τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς. Τα ελληνικά αεροσκάφη που πέταξαν ήταν F-16 ,Mirage 2000 και F-4 Phantom. Με F-16 και F-15 συμμετείχαν οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί.



Στην Ανδραβίδα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης.







 








 Πηγή
 Φωτογραφίες: Κώστας Λακαφώσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg