Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Εκλογές ζήτησε (και πάλι) ο Κυρ. Μητσοτάκης



Το αίτημά του για εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ  και ανέπτυξε την πρότασή του για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι δεν έχει σχέδιο για τη χώρα και δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις: «Είναι τυχοδιώκτης που θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στην εξουσία, είναι αναξιόπιστος όχι μόνο στη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Γι αυτό και δένουν τον κ. Τσίπρα με τρόπο εξευτελιστικό, με τον "κόφτη" και με το Ταμείο των 99 χρόνων. Η ετερόκλητη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να φύγει το γρηγορότερο από την εξουσία αν θέλουμε να βαδίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης. Όσο μένουν τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνουν στην κοινωνία. Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές γιατί είναι η μόνη λύση για το αδιέξοδο της χώρας.

Αναφέρθηκε στα πρόσφατα ευρήματα των δημοσκοπήσεων λέγοντας: «Καθημερινά αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που ζητούν εκλογές και οι πολίτες ξέρουν ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές η ΝΔ θα τις κερδίσει. Εννέα μήνες μετά την ήττα της ΝΔ στις εκλογές η παράσταση νίκης υπέρ της ΝΔ ξεπερνά το 60%, ενώ η διαφορά μας από τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει διψήφιο ποσοστό».

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «oι τελευταίες αποφάσεις του Eurogroup επιβεβαιώνουν τις συνέπειες που είχε η καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Η συμφωνία που ψήφισε η κυβέρνηση είναι το πρόσθετο βαρύ τίμημα που θα πληρώσουν οι πολίτες. Η κοινωνία αγανακτεί. Η συνολική απώλεια πλούτου 2015- 2016 αγγίζει τα 21 δισ. ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, αλλά δεν πήρε τίποτε. Επιπλέον η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμη. Και δεν είναι ένα τεχνικό ζήτημα. Τα επαχθή μέτρα που εισηγήθηκε στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση, μαθαίνουμε ότι δεν ήταν επαρκή. Η δόση που θα συνοδεύει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης υπολείπεται του ποσού που έπρεπε να πάρει η χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2016 και θα την πάρει με δόσεις. Η δε συμφωνία για το χρέος είναι ατελής και παραπέμπεται για το μέλλον. Η συμφωνία δεν θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών Πάνου Καμμένου, Νίκου Βούτση και Όλγας Γεροβασίλη, οι οποίες χαρακτηρίζουν τα μέτρα που ψήφισαν σκληρά, άδικα και αντισυνταγματικά: «Και αυτοί οι άνθρωποι τολμούν να παραμένουν στην θέση τους» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «η ελληνική κοινωνία είναι αντίθετη στα επώδυνα και αναποτελεσματικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας είναι τραγικά απομονωμένος. Τους λέγαμε από την αρχή να κλείσουν την διαπραγμάτευση μία ώρα αρχύτερα. Σήμερα οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο κ. Τσίπρας τους εξαπάτησε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι είναι απολύτως εφικτό η οικονομία να κινηθεί με ρυθμούς ανάπτυξης την επόμενη πενταετία της τάξης του 4%, αύξηση εξαγωγών 10%, επενδύσεις από το 11% στο 20% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος και να δημιουργούνται κάθε χρόνο 120.000 θέσεις εργασίας.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Να μπορούμε το 2021 που θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας να έχουμε ΑΕΠ 210 δισ. ευρώ, που μεταφράζεται σε αύξηση εισοδήματος της τάξης των 2.000 ευρώ ετησίως. Αναγκαία προϋπόθεση είναι μία αποφασισμένη και συνεκτική κυβέρνηση, ακριβώς το αντίθετο από τον θίασο που μας κυβερνά σήμερα. Δεν αρκούν όμως οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Χρειάζεται διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής με στοχευμένες μειώσεις δαπανών που θα επιτρέψουν ελάφρυνση της φορολογίας και χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2% ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της στασιμοχρεοκοπίας. Είμαστε η κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με τους εταίρους τη νέα μεγάλη συμφωνία για την Ελλάδα γιατί διαθέτουμε σχέδιο, στελέχη και επάρκεια».

Αντίδραση από την Γεροβασίλη


"Τουλάχιστον προκλητικό" χαρακτηρίζει η Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της για τη σημερινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ, το "να υποδύεται ο κ. Μητσοτάκης τον πολιτικό που εμφανίστηκε μόλις εχθές πάνω στην γη, με μοναδικό του σκοπό να υπερασπιστεί τους αδύναμους και το δημόσιο συμφέρον".

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει επίσης ότι "αποτελεί έκφραση αισθήματος ήττας η οργή που εκδηλώνει για το γεγονός ότι η αξιολόγηση έκλεισε, και μια περίοδος πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης έχει ήδη ξεκινήσει".

"Του ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, γιατί η παραμονή του στην αντιπολίτευση θα είναι μακρά", αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg