Κυριακή 29 Μαΐου 2016

FORMULA 1 - Hamilton Ricciardo Perez, η τριάδα του βάρθρου στο Monaco



Σε μια βρεγμένη στο μεγαλύτερο μέρος της πίστα, ο Hamilton κατάφερε μετά από ανεπίτρεπτο λάθος του team του Ricciardo κατά τη διάρκεια ενός pit stop, να καταλάβει την πρώτη θέση, ενώ στην τρίτη βρέθηκε ο Perez

Σε μια, δυστυχώς επαναλαμβανόμενη για μια ακόμη φορά κοινότυπη, άνευ ουσίας μετάδοση από τους παρουσιαστές ΕΡΤ, (ιδιαιτέρως "σαχλά" δε τα σχόλια της κυρίας που συμμετέχει στην εκπομπή), που δεν θύμιζε σε τίποτα τις εξαιρετικές μεταδόσεις από το επιτελείο του Alpha tv τα προηγούμενα χρόνια με τις επιμορφωτικές για το άθλημα πληροφορίες, παρακολουθήσαμε έναν τυπικό αγώνα της συγκεκριμένης πίστας, που μας έχει συνηθίσει σε "καταστροφές"

Τα highlights του αγώνα

Η έξοδος του  Verstappen ΕΔΩ

Οι Kvyat και Magnussen τρακάρουν στη στροφή Rascasse ΕΔΩ


Ο αγώνας του Palmer τελειώνει άδοξα ΕΔΩ


Αναλυτικά ο αγώνας

Ο L. Hamilton  εκκινούσε από την τρίτη θέση, ωστόσο, όντας σημαντικά ταχύτερος από τον ομόσταυλό του N. Rosberg πέρασε δεύτερος πίσω από τον πρωτοπόρο D. Ricciardo

Μάλιστα ο  Βρετανός, ακολούθησε μια διαφορετική στρατηγική από τους υπόλοιπους πιλότους, κρατώντας τα βρόχινα ελαστικά μέχρι η αγωνιστική γραμμή να στεγνώσει και επιλέγοντας στη συνέχεια την ultra soft γόμα για να φτάσει μέχρι το τέλος του αγώνα.

Έχοντας πραγατοποιήσει ένα επιπλέον pit stop -από τα βρόχινα ελαστικά πέρασε στα ενδιάμεσα και από εκεί στην πολύ μαλακή γόμα- και με την ομάδα της Red Bull να πραγματοποιεί ένα παιδαριώδες λάθος κατά τη διαδικασία της δεύτερης αλλαγής ελαστικών, ο D. Ricciardo βρέθηκε από την πρώτη στη δεύτερη θέση, όπου και παρέμεινε παρά την ασφυκτική πίεση που άσκησε ανά διαστήματα στον L. Hamilton μέχρι το τέλος του αγώνα.

Στο βάθρο -για έκτη φορά στην καριέρα του- ανέβηκε ο S. Perez κρατώντας με χαρακτηριστική ευκολία πίσω του τον S. Vettel. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση του F. Alonso, o οποίος είδε την καρό σημαία από την πέμπτη θέση, μπροστά από τον N. Hulkenberg που την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή κατάφερε να περάσει τον N. Rosberg.

Τερματίζοντας έβδομος, ο Γερμανός έχασε μέσα σε έναν αγώνα το σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα που διατηρούσε μέχρι σήμερα σε σχέση με τον L. Hamilton και τώρα πλέν καλείται να επιστρέψει στις νίκες ώστε να κατακτήσει τον πρώτο πακγόσμιο τίτλο της καριέρας του.

Oι Sainz, Βutton και Massa συμπλήρωσαν την βαθμολογούμενη δεκάδα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι τόσο ο K. Raikkonen όσο και ο M Verstappen εγκατέλειψαν μετά από οδηγικό λάθος.

Μετά το GP του Μονακό, ο N. Rosberg έφτασε στους 108 βαθμός και ο L. Hamilton στους 82. Στην τρίτη θέση μπροστά από τους Raikkonen και Vettel ανέβηκε ο D. Ricciardo.

Οι καλύτεροι χρόνοι 



Γρηγόρης Δασκαλάκης
Hellas2News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg