Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Πάμε για αλλαγή του νόμου για τις offshore;



Σε αλλαγή του νόμου για τις offshore εταιρίες και όχι σε απόσυρσή του προσανατολίζεται τελικά η κυβέρνηση...

...σύμφωνα με  πληροφορίες που αναφέρονται σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Ελένης Καλογεροπούλου της εφημερίδας "Παραπολιτικά"

Το μεσημέρι η Κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες θα ανακοινώσει την διεύρυνση του καταλόγου των χωρών για εξωχώριες εταιρείες κάτι που αναμένεται να λειτουργήσει κατευναστικά στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος.

Με αυτό τον ελιγμό η κυβέρνηση προχωρά στην «διευθέτηση» του θέματος χωρίς να αποσύρει την σχετική διάταξη, αλλά οδηγείται σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις σοβαρές αντιδράσεις που υπήρξαν τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σοβαροί τριγμοί

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τους σοβαρούς ενδοκυβερνητικούς και εσωκομματικούς τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά το γεγονός ότι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης μιλούν για υποκρισία εκ μέρους της αξιωματικής και ελάσσονος αντιπολίτευσης, αφού όλοι γνώριζαν ότι μέσα στις μνημονιακές υποχρεώσεις βρισκόταν και αυτό το θέμα, συνεργάτες του πρωθυπουργού αναγνωρίζουν ότι η διαχείριση του όλου θέματος από την κυβέρνηση ήταν τουλάχιστον ατυχής.

Έτσι τις τελευταίες ώρες κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, η άποψη των στελεχών που λέει ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να πάρει πίσω την σχετική διάταξη αναγνωρίζοντας το λάθος της καθώς είναι πολύ σοβαρός ο αντίκτυπος στην κοινωνία εξαιτίας αυτού του θέματος.

Στις πληροφορίες, προστίθεται και το σημερινό άρθρο της Αυγής με τίτλο "Οφσάϊντ με τις offshore"  και αναφέρει τα κάτωθι:

" Η νομική δυνατότητα υπουργών, βουλευτών και εν γένει κρατικών λειτουργών να αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες σε "φορολογικά συνεργάσιμα" κράτη, μεταξύ των οποίων και δεκάδες "φορολογικοί παράδεισοι", σε μια περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί.

Είτε το απαίτησαν οι δανειστές είτε το εισηγήθηκε η GRECO (ομάδα κρατών για την καταπολέμηση της διαφθοράς), η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να επιμείνει σε μια διάταξη που αφενός σκανδαλίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αφετέρου δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, διότι καμία κυβέρνηση και κανένα πρόσωπο δεν θα μπορέσουν να σταθούν στη θέση τους. 

Το γεγονός ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η Ν.Δ. γνώριζαν το θέμα και τώρα υποκρίνονται τον ανήξερο προφανώς και δεν πρέπει να λειτουργήσει συμψηφιστικά.

* Κόκκινη γραμμή για την κοινωνία το ασυμβίβαστο μεταξύ πολιτικής ενασχόλησης και "εξωχώριας" οικονομικής δραστηριότητας σε φορολογικούς παραδείσους, έστω και "φορολογικά συνεργάσιμους"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg