Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα ανακοίνωσε ο Τσίπρας



Στις αλλαγές που έρχονται από το Φθινόπωρο στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφυγική κρίση, στο ρόλο της Ευρώπης και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της χώρας μας, ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα.

Για τα εργασιακά επεσήμανε ότι χρειάζεται μια «θεσμική αναδιοργάνωση και όχι ισοπέδωση της αγοράς εργασίας», επισημαίνοντας ότι είναι αναγκάια «όχι λιγότερη, αλλά περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη».

Ο έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο με την Ευρώπη, η οποία έχει ανοιχτά τα σύνορά της στη λιτότητα και κλειστά στους πρόσφυγες», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να βοηθήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα, μετά τις μονομερείς ενέργεις χωρών της βόρειας Ευρώπης να κλείσουν τα σύνορά τους.

Παράλληλα, προανήγγειλε παρεμβάσεις για τη διασφάλιση των ρομά στην Ελλάδα, αλλά και τη δημιουργία τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αθήνα, «που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό,  επειδή οφείλουμε να προσαπίζουμε ενεργά τις δικές μας αρχές και αξίες».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg