Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για κίνδυνο πυρκαγιών

Προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε, στην κατηγορία κινδύνου 4 θα είναι Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Σκύρος, Αττική, Αργολίδα, Κορινθία, Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και η Σαμοθράκη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (όπως δισκοπρίονα ή συσκευές συγκόλλησης), η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg