Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Εκκαθαρίσεις από τον Ερντογάν



Πάνω από 50 στρατιωτικοί συνελήφθησαν την Κυριακή στο Ντενιζλί, μαζί τους και ο υποστράτηγος Οζάν Οζμπακίρ, διοικητής της φρουράς του Ντενιζλί της 11ης μεραρχίας καταδρομέων, σύμφωνα με το Anadolu.

Ακόμη, συνελήφθη και ο διοικητής της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, συνελήφθη και ανώτατος στρατιωτικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου. Ο Αλί Γιαζιτζί, αντιμετωπίζει την κατηγορία πως συμμετείχε στο αποτυχημένο πραξικόπημα που επιχείρησε να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο έγιναν 2.893 συλλήψεις αξιωματικών του στρατού. Σχεδόν το σύνολο των επικεφαλής των μάχιμων και επιτελικών μονάδων έχει συλληφθεί με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο διοικητής επιχειρήσεων της Α΄ στρατιάς ταξίαρχος Εγιούπ Γκιουρλέρ και ο διοικητής της στρατοχωροφυλακής Κωνσταντινούπολης συνταγματάρχης Γκιουρτζάν Σερτζάν.

Συνελήφθη ο διοικητής της Β' Στρατιάς, Στρατηγός Αντέμ Χουντουντί, ο οποίος είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός που συνελήφθη μετά το πραξικόπημα.

Αργότερα, συνελήφθη και ο διοικητής της Γ' Στρατιάς, Στρατηγός Ερντάλ Οζτούρκ ο οποίος επίσης φέρεται να συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Ακόμη με την κατηγορία της προδοσίας συνελήφθη ο πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Αλί Οζτούρκ και ο διοικητής Εκπαίδευσης Χερσαίων Δυνάμεων αντιστρατηγός Μετίν Ιγιντλί.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα περίπου 100 αξιωματικούς του στρατού σε αεροπορική βάση στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ντιγιάρμπακιρ ήταν κυρίως το κέντρο απ΄όπου εξαπολύονταν οι αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη διάρκεια του περασμένου χρόνου.

Ένας μικρός αριθμός συλλήψεων έγινε και σε άλλες στρατιωτικές βάσεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες Σανλιούρφα, Χακάρι και Μπινγκόλ που κατοικούνται στην πλειονότητά τους από Κούρδους.

Επίσης, 2.745 δικαστές και εισαγγελείς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και στην συνέχεια εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψής τους.

Οι αρχές,συνέλαβαν και 10 μέλη του Συμβουλίου του Κράτους, του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου, ενώ όπως ανακοινώθηκε εκδόθηκαν εντάλματα για συνολικά 200 ανώτατους δικαστικούς.

Συνελήφθη επίσης και το μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας, Αλπαρσλάν Αλτάν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg