Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Το CAS απέρριψε την έφεση των 68 Ρώσων αθλητών

Άσχημα τα νέα για την ρωσική Ολυμπιακή επιτροπή (ROC), καθώς το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο (CAS) απέρριψε την έφεση της και των 68 Ρώσων αθλητών...

 ... προκειμένου να πάρουν την άδεια για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως γνωστοποίησε σήμερα το CAS. Η απόφαση αυτή αποκλείει τη συμμετοχή τους στους αγώνες της Βραζιλίας.

Οι αθλητές ήταν αντίθετοι με τον αποκλεισμό που έχει επιβάλει η IAAF σε όλους τους Ρώσους αθλητές, ύστερα από τις καταγγελίες περί εκτεταμένου ντόπινγκ στη χώρα που συντάραξαν τον παγκόσμιο στίβο και κατέθεσαν έφεση κατά της απόφασης της διεθνούς ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού (IAAF).

Οι αθλητές ισχυρίζονται ότι τιμωρούνται, μολονότι έχουν αγωνιστεί χωρίς φαρμακοδιέγερση, και πως θα πρέπει θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες, που θα διεξαχθούν το διάστημα 5-21 Αυγούστου στη Βραζιλία. Η απόφαση, όμως, του CAS είναι αρνητική και χάνουν το δικαίωμα της συμμετοχής.

«Το απέρριψε την έφεση και τους ισχυρισμούς της ρωσικής Ολυμπιακής επιτροπής και των 68 Ρώσων αθλητών», ανέφερε σήμερα το πρωί η ανακοίνωση του διαιτητικού αθλητικού δικαστηρίου, που εδρεύει στη Λοζάνη της Ελβετίας.

Πάντως, η IAAF έχει ανακοινώσει ότι η συμμετοχή στο Ρίο θα επιτραπεί σε λίγους μόνο Ρώσους αθλητές του στίβου, οι οποίοι πληρούν μια σειρά από κριτήρια, όπως να έχουν επανειλημμένα υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ εκτός Ρωσίας.

«Κηδεία του στίβου», χαρακτήρισε η Ελένα Ισινμπάγεβα τη σημερινή απόφαση του διαιτητικού αθλητικού δικαστηρίου της Λοζάνης

Η Ρωσίδα πρωταθλήτρια, χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, μίλησε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων (TASS) και δήλωσε απογοητευμένη για την άδικη, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση του CAS: «Είναι η κηδεία του στίβου», τόνισε σχετικά.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg